Twee treffers én een assist: Dries Mertens uitblinker tegen Salzburg

AP
Red Bull Salzburg
SAL
Red Bull Salzburg SAL
2
3
Napoli NAP
NAP
Napoli
Dries Mertens: man van de match. Met twee goals wipt hij over Diego Maradona in de topschutterslijst van Napoli. Daarbovenop was hij goed voor de assist voor de winning goal van Insigne. Het fenomeen Haaland tekende voor de twee Oostenrijkse doelpunten. 

Eindelijk. De 115de treffer van Dries Mertens voor Napoli was al snel een feit. Na 17 minuten trof hij raak in de korte hoek. Het gaf zijn ploeg echter geen vleugels. Haaland maakte snel gelijk vanop de stip: 1-1 bij rust. Na de pauze was Dries Mertens wéér trefzeker. Maradona voorbij. Was Napoli op weg naar de zege? Nou, nog niet helemaal. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Haaland kopte Salzburg op gelijke hoogte. De Noor is de eerste speler ooit die zes keer scoort in zijn eerste drie Champions League-wedstrijden. Maar amper één minuut later was het invaller Insigne die de 2-3-eindstand op het bord zette. Op aangeven van... jawel, Dries Mertens. 

AFP
REUTERS
AFP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Germain De Block

    Is 10 keer beter dan lukaku.raakt in ieder geval meer dan 10 ballen per wedstrijd.