Exclusief voor abonnees

Twee Engelse clubs in Champions League-finale? Geen toeval volgens onze chef voetbal

Alderweireld, Vertonghen en Davies.
AFP Alderweireld, Vertonghen en Davies.

De finale waar niemand warm van wordt. Wegens tweemaal Engeland. Wegens ­Tottenham Hotspur zonder charisma. ­Wegens de algemene frustratie om een ­gemist hoogklassiek duel tussen FC Barcelona en Ajax.

Wel, misschien, wen er maar aan, aan de ­dominantie van de Premier League-teams in Europa – alvast tot de campagne 2024-2025, het moment waarop de huidige ­formule van de Champions League op de schop gaat.

Zó een toeval is het niet, die realiteit waarbij de Premier League – met een beetje meeval, weliswaar – dit seizoen de hele Europese ­tafel veegde.

Money talks.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carlos Simonis

  Een WK, EK of Champions League-finale is een toernooi, geen competitie, waar niet altijd het beste team wint. Geluk of de vorm van de dag speelt vaak een grote rol. Gelukkig maar, anders was het voorspelbaar. En de winnaar heeft altijd gelijk, de verliezer nooit. Dat zijn de wetten in het voetbal. Een bal bv binnenkant paal (goal) of buitenkant ( geen goal) bepaalt de wedstrijd, en of de trainer/ ploeg goed is. Wat flauwekul is, maar wel zo geschreven wordt.

 • Jonas VB

  Ik snap waar het artikel naartoe wil en er zit zeker een grond van waarheid in maar: Spurs hebben dit jaar GEEN versterkingen gehaald. Het meeste van hun geld is naar bouw stadium gegaan.

 • patrick morel

  Als een ploeg naar de premier league stijgt krijgt hij al 180 miljoen pond, de rest volgt Hier kon je een eerste klasploeg kopen voor 5 miljoen euro, dat zegt genoeg. Rijke buitenlanders kopen hier met hun kleingeld een ploeg.

 • Nijs Noël

  Liverpool is te sterk voor de spurs ,dat al zoveel geluk heeft gehad sinds de eerste ronde...

 • Kevin Lambregts

  Bal der kampioenen........maar een finale zonder kampioenen....zou niet mogen.