Exclusief voor abonnees

Tussen garantie en twijfels: Club Brugge kan al voor aftrap tegen Dortmund zeker zijn van Europese lente

BELGA
Álles is anders. Het podium, de verwachtingen, zelfs de inzet. Club moét niet, het mag. Maar begin tegen Ivan Leko niet over genieten...

Het nieuwe format van de Champions League heeft zo zijn voordelen.

Als Vanaken straks zijn scheenbeschermers goed steekt, Wesley ter hoogte van zijn enkels wat tape aanbrengt en Leko een laatste keer zijn groep op scherp zet, kan Club al zegezeker zijn. Tenminste: als Diego Simeone in de vooravond doet wat van hem verwacht wordt. Bij winst van Atlético Madrid - aftrap om 18.55 uur - overwintert er toch al zeker één Belgische ploeg in de Europa League. AS Monaco heeft na de 0-4 in het Prinsdom niet genoeg aan een 3 op 6 om Club alsnog in te halen.

Hij was kwaad en ontgoocheld zaterdag. In shock zelfs. De 1-3-nederlaag tegen Zulte Waregem had hem in zijn fierheid geraakt. Laat staan het bedroevende niveau van zijn groep. Ivan Leko kán twaalf uur na een blamage niet overgaan tot de orde van de dag - daarvoor is hij te emotioneel. Leko leeft voetbal, waar sommige andere coaches het eerder als hun werk zien.

‘t Neemt niet weg dat hij telkens weer rechtveert. Uit op eerherstel, op revanche. In plaats van na een 6 op 21 weemoedig het hoofd te buigen.

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Marc Ledure sorry maar het Belgische voetbal is meer dan alleen Club Brugge en Anderlecht. Ge wordt daar gewoon misselijk van, van al die club en sporting supps die elkaar hier met de regelmaat te lijf gaan met afgunst en natrappen.

 • Leon TRIMPE

  Supporters een beetje geduld aub. Volgend jaar zorgt ANTWERP FC voor de punten . Als de scheidsrechters T.OP zijn natuurlijk !

 • Yvan Beelaert

  Als Leko terug met drie achterin blijft spelen en twee spitsen wordt het hoop ik geen afgang.

 • marc polfliet

  De echte voetbalfans staan vandaag allemaal achter Club Brugge

 • Marc Ledure

  Sory aan die zeveraars, Winnen of verliezen als Monaco verliest haan we door. En nog een vraagje !! Om welk uur speelt Anderlecht?????