Thomas Meunier: “Als er één speler is die ik geen pijn wil doen, is het Eden wel”

AFP
Gemengde gevoelens bij Thomas Meunier dinsdagavond, toen hij het Santiago Bernabéu verliet. Blij met de comeback van PSG (van 2-0 naar 2-2), maar ook “triest” omdat hij Eden Hazard van het veld had getrapt. 

“Ik ben echt verdrietig”, zei Meunier over de blessure van Hazard bij ‘La Dernière Heure’. “Ik heb hem na de match meteen proberen te contacteren, maar dat is me niet gelukt. Ik heb wel een drietal spelers van Real gezien die me zeiden dat hij toch stevig geraakt was. Hopelijk is het geen al te zware blessure. Ik kruis de vingers. Het is nooit mijn bedoeling andere spelers te kwetsen. En als er één speler is die ik geen pijn wil doen, is het Eden wel.” Gelukkig voor Meunier, en Hazard natuurlijk, valt de schade mee. ‘Slechts’ een kneuzing in de enkelband van de rechtervoet en louter een paar weken in de lappenmand.

Meunier had lof voor de prestatie van Hazard in Real - PSG. “Je proeft aan alles dat hij stilaan zijn allerbeste niveau terugvindt. Hij zoekt de actie op, gaat geregeld aan het dribbelen. Ook fysiek heeft hij stappen gezet, zeker als je ziet hoeveel defensief werk hij ook verzet. Zo was hij enkele keren sterk in de balrecuperatie. Dat waren bovendien belangrijke momenten. En daarnaast blijft Eden natuurlijk Eden. Ik vergelijk hem graag met Robben. Je denkt dat je hem de bal gaat afhandig maken, maar op de een of andere manier lukt je dat nooit. Eden is zo onvoorspelbaar dat hij een enorme troef is voor elke ploeg. Wie bij Real Madrid tekent, doet dat nooit per toeval.”

AP

Een pak gelukkiger was Meunier met het resultaat, ondanks de erg matige prestatie van PSG. “We hadden hier makkelijk zwaar kunnen verliezen. Zowel offensief als defensief hebben we nagelaten de ons door Tuchel opgedragen instructies op te volgen. Zo zijn we zwaar in de problemen geraakt, zelfs tegen een Real dat niet veel druk zette. Het leek wel alsof ze in elke situatie altijd een mannetje meer hadden. Soms stond ik alleen tegen drie. Onmogelijk. Van deze match moeten we gebruik maken om dat bij te stellen.”

“Het ontbrak ons ook aan duelkracht. De lopende mensen van Real werden niet opgepikt. Soms verdedigden we, soms niet. Maar ook aanvallend maakten we geregeld de foute keuzes. Ik weet niet waaraan dat ligt. Was er twijfel, of schrik? Het Bernabéu maakt toch altijd indruk. Zij hadden het psychologisch voordeel en je moet ook toegeven dat Real ook gewoon een heel, heel goeie ploeg is. Ze zijn de voorbije weken fors gegroeid en drongen ons, zoals een bokser, in onze hoek terug. Pas in de slotminuten hebben we gereageerd. Daar hebben we, toegegeven, veel voor in de plaats gekregen. Met dat puntje mogen we blij zijn.”

Na zijn tegen Club Brugge opgelopen blessure krijgt Meunier weer volop zijn kans van Tuchel. “Die linkerdij heeft me wel wat ritme gekost, maar nu verloopt alles weer prima. Ja, mijn contract in Parijs loopt in juni af. Dat verandert echter niets voor mij persoonlijk. Ik geef altijd alles en ben de club nog steeds toegewijd.”

AFP

Rode Neuzen Dag kent vrijdag zijn finale. Met het ingezamelde geld helpt Rode Neuzen Dag onze jongeren sterker te maken, vooral op scholen. Samen met meer dan 2 miljoen lezers gaat HLN voor #generationstronger. Als elke HLN-lezer slechts 1 euro bijdraagt, kan Rode Neuzen Dag een recordsom ophalen in de laatste rechte lijn. Het enige wat je daarvoor moet doen, is een sms sturen. Dat doe je door NEUS te sms’en naar 4666. Met slechts 1 euro kan je dus een wereld van verschil maken. Of het is gelukt, verneem je vrijdag tijdens de grote liveshow op VTM om 20.40 uur.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo wouters

  Klopt wat je zegt Mees, als men met gestrekt been vooruit naar een speler gaat, is de kans heel groot dat je deze ernstig kwetst. Een fractie van seconde te laat komen is genoeg. Maar het voetbal van vandaag is meer een gevechtssport geworden. Bij het koppen met de vuisten slaan, bij het lopen aan de trui gaan hangen, catchgrepen uitvoeren, met twee voeten vooruit al glijdend over de grond een speler aanvallen. Kans op beenbreuk heel groot.

 • Carlos Simonis

  rik cappelle, je hebt 100 % gelijk betreft Mees. Eindelijk wat humor hier

 • rik cappelle

  Als ik uw reactie lees Mees dan denk ik dat u een fantastische voetballoopbaan achter de rug hebt.

 • Dave Janssens

  Geen enkele sport is blessure vrij, al zeker geen contact sport als het voetbal. Natuurlijk heeft Meunier dat niet met opzet gedaan, maar als hij Eden vrije baan zou geven doet hij zijn job niet. Vrienden naast het veld, niet erop en zo hoort het. Die blessure voor Eden is gewoon doodjammer maar zeker niet bedoelt.

 • Nick Mees

  Hij was gewoon veel te laat met zijn tackle. Iedereen die het spelletje ooit heeft gespeeld weet dat je iemand kan blesseren op die manier. Als ik de commentaren hier zo lees lijken er niet al te veel voetballers tussen te zitten...