Thibaut Courtois: "Ik heb geen band met Chelsea"

Doelman Atletico vol vertrouwen naar CL-finale tegen Real madrid

AFP
Thibaut Courtois' transfersoap groeit naar een apotheose. Aan de vooravond van de finale van de Champions League laat de doelman van de Rode Duivels in een interview met Sport Bild alvast weten dat hij absoluut geen emotionele band heeft met Chelsea. De club van Mourinho is nog altijd eigenaar van Courtois. Chelsea trekt aan de mouw van de topkeeper om hem weg te halen bij Atlético Madrid en op Stamford Brigde monument Petr Cech te laten vervangen.

"Ik weet nog niet voor welke club ik volgend seizoen speel", herhaalt Thibaut Courtois in Sport Bild. "Ik ben dan wel nog eigendom van Chelsea, maar voor de fans en mijn ploegmaats bij Atlético Madrid ben ik absoluut geen uitgeleende speler meer. Ik ben vergroeid met de club, terwijl ik met Chelsea geen emotionele band heb. Ze hebben me dan wel voor negen miljoen weggeplukt bij Racing Genk, maar sindsdien ben ik enkel nog maar in Londen geweest voor medische testen. Vorige zomer al wilde Chelsea me niet meer uitlenen, maar ik wilde me graag nog een jaar verder ontwikkelen bij Atlético."

Ronaldo
Met als apotheose de titel en morgen mogelijk ook nog de Champions League. Dan moet de doelman van de Rode Duivels wel Cristiano Ronaldo afstoppen. "Ik heb geen schrik voor Ronaldo en zijn gevaarlijke schoten. Je kan je niet voorbereiden op zijn pegels. Hij is een zeer goede speler, maar ik ben een zeer goede doelman. Dat hij twee keer scoorde in de halve finales tegen Bayern München, had veel te maken met de speelwijze van Bayern. Ze trokken ten aanval zoals Barça en stelden zich bloot aan de levensgevaarlijke counters. Ze hebben spelers die in vijf seconden het veld oversteken en dat is het perfecte wapen tegen het balbezitvoetbal van Guardiola dat ze ondertussen al door en door kennen."

GETTY

Cristiano Ronaldo is een zeer goede speler, maar ik ben een zeer goede doelman.

Thibaut Courtois
AP
REUTERS
AFP
EPA