Terwijl Lukaku mediastormpje ontmijnt, verdedigt Mourinho zich hoogst bizar: "Met Porto en Real Madrid heb ik Man United ook al uitgeschakeld"

Mourinho in gesprek met Lukaku.
Action Images via Reuters Mourinho in gesprek met Lukaku.
Bizarre verdediging van Jose Mourinho na de pijnlijke exit in de achtste finales van de Champions League tegen Sevilla. De manager verwees naar eerdere uitschakelingen van de Mancunians door Porto en Real Madrid, toen hij daar trainer was. Lukaku, wiens vijfde Champions League-goal dit seizoen te laat kwam, leek volgens online media zijn collega's niet te sparen maar dat was een serieuze misinterpretatie. Het originele interview hadden ze wellicht niet bekeken.

De tactiek van Mourinho met Fellaini in de basis, pas de vijfde keer dat de Rode Duivel dit seizoen aan de aftrap stond en de eerste keer sinds november, ten voordele van Paul Pogba wierp geen vruchten af. Twee late goals van invaller Ben Yedder nekten de Red Devils, de aansluitingstreffer van Romelu Lukaku kwam te laat in wat een erg povere wedstrijd van Manchester United was. Wie dacht dat Mourinho ziedend zou zijn na die lamentabele prestatie van zijn elftal, kwam bedrogen uit. "Dit is niet het einde van de wereld. Ik zat in de Champions League twee keer in de stoel van mijn collega, toen ik Man United ook op Old Trafford uitschakelde. Ik zat hier als trainer van Porto: Man Utd out. Ik zat hier als trainer van Real Madrid: Man Utd out. Dit is dus geen nieuw gegeven voor de club. Pas op natuurlijk is dit een desillusie voor mij als manager van Manchester United.

Getty Images

"De eerste goal ging altijd heel belangrijk zijn en het aanzien van de dubbele confrontatie bepalen", vervolgde de Special One. "We probeerden agressief te zijn en met veel intensiteit te spelen vanaf minuut één, maar die goal viel niet en Sevilla kwam steeds meer aan voetballen toe. Ondanks dat ze controle hadden, creëerden we toch enkele kansen. Tot zij die goal maken, waarna emoties het overnamen en de tweede goal ons de das omdeed. Ik kan mijn spelers weinig verwijten. Dit is voetbal, daarin kan je verliezen. Morgen is een andere dag en op zaterdag spelen we opnieuw (thuis tegen Brighton in de FA Cup, nvdr). Goed om te zien dat mijn spelers hun ontgoocheling niet verstoppen, maar er is nu echt geen tijd voor drama."

De vijfde goal van Lukaku in deze Champions League kwam te laat.
Getty Images De vijfde goal van Lukaku in deze Champions League kwam te laat.

Online media beschuldigden Romelu Lukaku vanmorgen van een waanzinnige aanval op zijn ploegmaats, maar daarmee deden ze de waarheid geweld aan. Of ze hadden het originele interview niet eens bekeken. Knip- en plakwerk zonder check zoals dat wel vaker gebeurt. Het lazy journalism anno 2018. Lukaku werd ervan verdacht gezegd te hebben dat zijn maats zich wegstaken, maar hij had het over de ontgoochelde gezichten in de kleedkamer. Dat verduidelijkte hij ook in het interview met BT Sport. Lukaku: "Er vloeiden tranen bij sommige spelers, anderen staken zich weg. De ontgoocheling is bijzonder groot." Waarna hij op het eind, gevraagd naar het wegsteekgedrag, aangaf: "Ik bedoel daarmee de ontgoochelde gezichten."

Omdat de meeste media de passage en de point hadden gemist, zette hij op Instagram de puntjes op de i: "Ik zei niet dat de spelers zich verstopten op het veld, wel in de kleedkamer. Dat lijkt me perfect normaal. Nooit zal ik mijn ploegmaats bekritiseren!"

"We startten goed maar gaven daarna de controle wat uit handen. Met de kwaliteiten die we hier hebben, moeten we beter kunnen. Maar uiteindelijk verdienden we de kwalificatie niet omdat we simpelweg niet goed genoeg waren."

Getty Images

Met al dat aanvallende talent in de rangen trapte Man United in de heen- en terugmatch tegen Sevilla in totaal amper vier keer op doel. "De laatste pass was al te dikwijls niet goed", aldus Lukaku nog. "Dat doet ons vandaag dood. Want we bevonden ons wel dikwijls in de juiste posities. We hebben wel die kwaliteit, dat weten we, maar toonden die vanavond veel te weinig. Nu is het zaak dit zo snel mogelijk achter ons te laten door zaterdag te winnen in de FA Cup en door te stoten tot de halve finales.  Maar we moesten ook in deze Champions League verder raken. Dat is een club met de standing van Manchester United zichzelf verplicht."
42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Christiaens

  Iedereen die hier zit te kakken op Lukaku. Deed Batshuayi mee gisteren? Heb hem van gans de match niet gezien en was zeker ook niet tegen een topploeg.

 • leetje van gorcum

  de rijkste ploeg van de wereld en het armste en lafste spel

 • Didier Briglia

  Hoeveel aanvoer moet hij krijgen voor hij er één binnen trapt?????Mourinho is passé.

 • Tim Peeters

  Mourinho is stilaan voorbij. Haalt veel te weinig voetbal uit deze ploeg. Kritiek op Lukaku? Was de beste bij Manchester. Sanchez vind ik nog een veel grotere flop dan Pogba overigens.

 • Ronny Popelier

  Denk dat er hier terug een aantal tussen zitten die zelfs de wedstrijd niet hebben gezien maar toch stof vinden om Lukaku af te breken zonder reden. Ze spreken net alsof het allemaal Romelu zijn fout is, terwijl de ploeg vierkant draaide en Romelu de betere aanvaller was. Op topniveau zijn 200 ste doelpunt en dit op zijn 24 jaar, hoeveel doen hem dit na??? Zeker niet de zetel voetballers die alles beter weten en Romelu constant afbreken, triestige jaloerse Vlamingen.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00