Suarez over Engelse media: "Ze zijn geraakt na wat ik ze aandeed in de Wereldbeker"

Juni 2014: Luis Suarez knalt het leer langs Joe Hart tijdens de groepswedstrijd tussen Uruguay en Engeland op het WK voetbal. De Engelsen zijn ook meteen uitgeschakeld.
EPA Juni 2014: Luis Suarez knalt het leer langs Joe Hart tijdens de groepswedstrijd tussen Uruguay en Engeland op het WK voetbal. De Engelsen zijn ook meteen uitgeschakeld.
Luis Suarez maakte dinsdag een geslaagde rentree in Engeland door op het veld van Manchester City twee keer te scoren. Barcelona haalde het zo met 2-1 in de Champions League, maar een dag later verwezen de Britse tabloids vooral naar de tanden van de Uruguayaan. Figuurlijk dan, want Suarez vertelt dat hij Demichelis helemaal niet gebeten heeft en de beelden geven hem gelijk.

"Chew on that", "Not chew again" en "Suarez sinks his teeth into City". Het is slechts een greep uit de vele figuurlijke krantenkoppen van woensdagmorgen. Het leek er zelfs even op dat Suarez opnieuw zijn tanden had gezet in een tegenstander, maar dat doet de spits van Barcelona af als een fabeltje.

Op de beelden (zie hieronder) is te zien hoe de hand van Martin Demichelis het gelaat van Suarez nadert en Suarez hem niet probeert te bijten. "Hij legde zijn hand op mijn keel", doet Suarez zijn verhaal aan het Uruguayaanse Sport 890. "Ik begrijp niet waarom ze (de Engelse media) dit blijven doen. Ze willen echt problemen veroorzaken. Van het minste dat ik doe maken ze iets gigantisch."

(Lees hieronder verder)

Some media are reporting that Suárez bit Demichelis. Absolute rubbish. Here is what actually happened.
Februari 2015: Suarez klopt Hart opnieuw.
AFP Februari 2015: Suarez klopt Hart opnieuw.

"Ze zijn waarschijnlijk geraakt na wat ik ze aandeed tijdens de Wereldbeker", gaat Suarez verder. De Uruguayaan knikkerde eigenhandig Engeland uit het WK in Brazilië door de 2-1 langs Joe Hart te knallen. Met zijn verleden bij Liverpool, waar hij drie jaar speelde, kwam dat over Het Kanaal extra hard aan. "Ze vergeten echter dat ik in Engeland heb gespeeld en ze zouden beter wat respect tonen."

Slechter dan een hooligan
De Wereldbeker eindigde echter met een negatieve noot voor Suarez nadat hij zijn tanden zette in de schouder van Giorgio Chiellini. De Uruguyaan mocht zich vier maanden niet in een voetbalstadion laten zien. "De manier hoe ik behandeld werd wanneer ik de Wereldbeker moest verlaten is het ergste dat ik ooit heb meegemaakt. Ze behandelden me nog slechter dan een hooligan. Dat ik geen enkel stadion meer binnen mocht, zal ik nooit begrijpen."

BELGA
REUTERS
GETTY
AP
EPA
GETTY