Sportief directeur Roma woest over rol arbitrage: 'knappe redding' van rechtsachter 'Reds' bleef onbestraft, Dzeko onterecht afgevlagd

Dzeko werd eerst onterecht afgevlagd voor buitenspel, en ging dan over de armen van Karius.
rv Dzeko werd eerst onterecht afgevlagd voor buitenspel, en ging dan over de armen van Karius.
Eén doelpuntje kwam AS Roma uiteindelijk te kort om verlengingen uit de brand te slepen tegen Liverpool. En voor de Roma-fans is het duidelijk: als ref Damir Skomina en zijn assistenten twee cruciale fases wél juist hadden beoordeeld, dan hadden de Romeinen toch nog een kans gehad om de Champions League-finale te spelen. De fases die hoog zitten bij de Giallorossi:

1. Géén strafschop na hands van Alexander-Arnold:

Net voorbij het uur had Roma altijd een strafschop moeten krijgen. Een voorzet van Nainggolan week af, maar Alexander-Arnold maakte het nog gevaarlijk. De jonge rechtsachter knalde het leer eerst in het gezicht van Schick, waardoor El Shaarawy kon trappen. Maar via de uitgestoken hand van Alexander-Arnold ging de bal toch over de goal van Karius. "Een knappe redding", stelde een Roma-fan op Twitter.

2. Dzeko onterecht afgevlagd

En net na de rust had Roma ook al reden tot klagen. Dzeko ging in de zestien tegen de grond na een te late ingreep van Liverpool-doelman Karius. Het Stadio Olimpico schreeuwde om een strafschop en ref Skomina floot ook,  maar de bal ging niet op de stip. De lijnrechter had immers buitenspel van de Bosniër gezien, maar dat klopte niet. Roma greep dus twee keer naast een strafschop, en misschien had Karius ook wel rood verdiend voor de fase.

Roma kreeg dan weer wél een strafschop voor hands Klavan

Derde keer, goede keer, moeten ze bij Roma gedacht hebben toen Skomina de thuisploeg in de toegevoegde tijd toch een penalty gaf. De ingevallen Ünder tikte de bal tegen de arm van de eveneens ingevallen Klavan. Misschien kregen de Romeinen hier dan weer meer dan ze verdienden, want de arm van de verdediger van Liverpool bleef wel tegen het lichaam.

Sportief directeur Roma: "Dit is niet normaal"

Bij AS Roma was de ontgoocheling uiteraard groot. Sportief directeur Monchi stelde op de tv-zender Mediaset Premium dat het Italiaans voetbal onrecht is aangedaan. "Het is het moment voor het Italiaans voetbal om de stem te verheffen", verklaarde hij. "Juventus werd ook uitgeschakeld door ongelooflijke fouten. En gisteren was het weer van dat in Real-Bayern. Mijn gelukwensen voor Liverpool, maar men moet goed analyseren wat er gebeurd is. Er werden vanavond twee duidelijke strafschoppen niet gefloten. En in de heenmatch scoorde Liverpool vanuit buitenspel. De videoref moet zijn intrede doen in de Champions League. Dit is niet normaal. Ik begrijp niet waarom er geen VAR is in de belangrijkste competitie."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.