Ga naar de mobiele website
^ Top

Soms zijn de naschokken erger dan de aardbeving zelf: Bayern zindert na in Brussel

AFP
De gevolgen van het avondje München van Anderlecht reiken verder dan enkel de 3-0-nederlaag. Paars-wit moet Andy Najar mogelijk maanden missen na een onverantwoorde gok en Kums bood dan weer zijn excuses aan na zijn rode kaart - bizar.

Sven Kums kennende heeft hij niet met opzet rood gepakt tijdens de 3-0-nederlaag van Anderlecht op het veld van Bayern München. En zijn uitsluiting zal ook niet de laatste in de geschiedenis van het Europese voetbal zijn, maar toch achtte de club het nodig om een communiqué, waarbij Kums zijn verontschuldigen aanbood, te verspreiden via de officiële kanalen. Ongezien.

Het moet daarbij gezegd: Kums zelf vond het statement allerminst een slecht idee. Niet het minst omdat de centrale middenvelder - of is hij nu een verdediger? - zichzelf een schuldgevoel aangepraat heeft. Hij vindt dat hij, met zijn foute inschatting in de openingsfase, de basis voor het verlies gelegd heeft.

Dat vond ook coach René Weiler, die weigerde om zijn waanzinnige tactische keuzes in vraag te stellen, maar in Kums de ideale zondebok zag. "Hij had die fout niet mogen maken." Komt dit nog goed?

Waarom Weiler voorts een onverantwoord medisch risico nam met Najar en hoe lang de Hondurees in het slechtste geval out zal zijn? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken!

Meer over18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • eric debanne

  Wanneer gaan ze ingrijpen bij Anderlecht ??? Weiler heeft het niveau niet om bij Anderlecht te coachen ! Maar de fout ligt bij het bestuur beter screenen !!!

 • Ronny Popelier

  De analistjes zitten altijd klaar om Anderlecht en Weiler af te breken en zogezegd hun kunde en gelijk te vertellen. Dit is begonnen onmiddellijk bij de aanstelling van Weiler. Toegegeven analisten wie had gelijk, inderdaad Weiler speelde kampioen met RSCA. En vergeet niet dat RSCA speelde op Beieren München, en wie kan daar punten rapen!!! ???

 • Thierry Macker

  Idd roger coomans. Vergeet vooral toptrainer Hugo Camps niet die altijd maar negatief is. Vele zaken worden door pers en analisten extra negatief in beeld gebracht. Was in München en ik vond RSCA zeker niet slecht met 10. Maar ja, volgens pers was Bayern heel zwak. Niet vergeten, was geen strafschop plus derde doelpunt buitenpel. Heb andere ploegen slechter resultaten zien neerzetten.

 • roger van roy

  Blij te weten dat er nog voetbalkenners zijn die Weiler een toptrainer noemen. Anders was dat ploegske nooit kampioen geworden. Maar met deze nieuwe veldbezetting als primeur heb ik toch twijfels.

 • Daniel Cuypers

  Als je een beetje voetbalkenner bent kan het toch niet moeilijk zijn de voetbalvisie van een toptrainer als Weiler te doorgronden. Ik voel hem perfect aan. Olivier Deschacht in het doel en Mats Sels in de spits wordt zijn volgende wapenfeit. Toch niet moeilijk.

Gesponsord

Meld een bug