Shakhtar kraakt niet en houdt kansen gaaf tegen Bayern: 0-0

EPA
Shakhtar Donetsk hield vanavond in de 1/8e finales van de Champions League Bayern München in bedwang: 0-0. De bezoekers dicteerden heel de wedstrijd de wet en creëerden vooral voor de rust een aantal uitstekende kansen, maar scoren deden de Duitsers niet. In de tweede helft pakte Alonso nog rood, nadien hield Shakhtar al bij al gemakkelijk stand.

Bayern maakte al in de eerste minuten zijn intenties duidelijk, namelijk een snel uitdoelpunt scoren. Robben nam de Duitsers op sleeptouw en wipte de bal over de verdediging van Shakhtar, Schweinsteiger mikte in één tijd naast. Niet veel later speelde Robben Müller vrij, Kucher haalde de poging van de Duitser van de lijn.

Nadien ging de wedstrijd op slot, maar een kwartier voor tijd probeerde Bayern het nog twee keer. Müller besloot een knappe bal van Ribéry over te trappen, niet veel later mikte de Fransman zelf een uitstekende kans over de kooi van Pyatov. Aan de overkant kon Rakitskiy Neuer één keer bedreigen met een lastige vrije trap, maar gescoord werd er niet voor de rust.

Ook na de koffie ging Bayern op zoek naar een doelpunt, maar dat liep voor de Duitsers niet zoals gepland. Eerst kwam Douglas Costa nog goed weg toen hij voor een elleboogstoot in het gezicht van Ribéry slechts geel kreeg, niet veel later werd er toch rood getrokken. Echter niet voor Shakhtar, het was Xabi Alonso die uitgerekend in zijn 100e Champions League-duel met een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Daardoor moest Bayern nog 25 minuten met tien verder.

Na de uitsluiting van Alonso was er van denderend voetbal geen sprake meer. De wedstrijd werd te vaak stilgelegd vanwege kleine overtredingen en bij Bayern begon de frustratie op te borrelen. Kansen werden er niet meer gecreëerd, daardoor eindigde de wedstrijd op een brilscore. Door dat gelijkspel is in de terugmatch alles nog mogelijk.

GETTY
AFP
GETTY
GETTY
GETTY
REUTERS
EPA
REUTERS
REUTERS
EPA