Sergio Ramos excuseert zich nadat hij neus breekt van Tsjech: “Ik heb nooit de intentie een collega opzettelijk te kwetsen”

epa
Real Madrid boekte dan wel een eclatante 0-5 zege in Tsjechië, voor Sergio Ramos werd het geen onverdeeld gelukkige avond. Na een elleboogstoot waarbij hij de neus brak van Plzen-speler Milan Havel, wordt hij opnieuw zwaar op de korrel genomen. Via Twitter excuseert de kapitein zich.

“Een zege waarop we kunnen bouwen en waaruit we kunnen leren”, schrijft Ramos. “In voetbal leer je altijd bij en ik had dat duel niet op die manier mogen aangaan. Milan, het was niet mijn bedoeling je te kwetsen. Snel beterschap.” Ramos verstuurde dat bericht omdat hij Havel na de match niet meer kon spreken, schrijft Marca. Ook daar verdedigde hij zijn actie. “Ik heb nooit de intentie een collega opzettelijk te blesseren”, sprak hij na de match. “Ik ga me hier ook niet liggen verdedigen op al zij die me bekritiseren. Praten doe ik wel op het veld.”

De ingreep deed de al behoorlijk beschadigde reputatie van Ramos op dat vlak geen goed. In totaal staat zijn teller op 24 rode kaarten, waarvan 19 in de Spaanse competitie - een record in La Liga. Maar gisteren bleef zijn actie onbestraft, net zoals dat het geval was in de voorbije Champions League-finale toen hij Liverpool-ster Mo Salah op een schouderblessure trakteerde.

Ramos nam in de Champions League-finale Salah in een wurggreep.
AP Ramos nam in de Champions League-finale Salah in een wurggreep.

Amper een kwartier waren we ver in het Tsjechische Plzen, en het was weer zover. Bij een duel met thuisspeler Milan Havel liet Ramos zijn elleboog wapperen - laat ons het ‘onnatuurlijk hoog’ noemen. Met zware gevolgen voor de neus van Havel: het bloed vloeide rijkelijk. De middenvelder van Plzen probeerde het nog een tijdje, maar de averij aan zijn reukorgaan bleek te groot. Nog voor rust werd hij naar de kant gehaald. Na de wedstrijd kwam de diagnose: neusbreuk. De Duitse ref Aytekin liet het incident ongemoeid.

EPA
EPA68 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Michielsen

  Tot dat ze hem eens raken dan gaat hij zoveel comedie spelen gelijk hij dood is . Arm zalig dat je zo moet spelen en dan nog zoveel geld verdienen zou levenslang geschorst moeten worden dat crapul

 • Carlos Simonis

  Sergio Ramos is een geweldige voetballer die iedere club in zijn team wilt hebben. En voetbal is contact sport, alleen overdrijft Sergio Ramos soms wel een beetje.

 • Noël Claes

  Als je een beest los laat dan krijg je dit, nooit de intensive hebben om te kwetsen, ben ik blind of zijn de scheidsrechters het

 • rik cappelle

  Het doet er niet toe Van Riel hoeveel kaarten ge in uw loopbaan al gekregen hebt. Al wat ik en iedere voetbalfan weet is dat Pepé levenslang geschorst moest zijn geworden na zijn crapuleuse overtredingen op Casquero van Getafe. En geen dag minder.

 • Guy Bevers

  Ramos kan doen wat hij wil , word amper gestraft voor de duizenden ellebogen die hij jaarlijks uitdeelt !!! Zeer verdacht !!!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00