Scorende Meunier kan nederlaag tegen groots Liverpool niet afwenden: PSG start kampioenenbal in mineur na late goal Firmino

Photo News
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
3
2
Paris Saint-Germain PSG
PSG
Paris Saint-Germain
Een sterk Liverpool heeft in eigen huis de scalp gepakt van Paris-Saint Germain. Na een knalstart tekende Sturridge en Milner voor de 2-0, maar na een goal van Meunier en late treffer van Mbappé leek de Franse kampioen toch een punt uit de brand te slepen. Dat was zonder Firmino gerekend, die Liverpool dan toch schonk waar het recht op had. Een oververdiende zege voor de vinnige troepen van Jurgen Klopp, die zijn landgenoot Thomas Tuchel aftroeft.

Wat een furieus begin van Liverpool, waar Mignolet zoals verwacht op de bank zat. Vijf kansen in een kwartier, een zinderend Anfield Road bracht inspiratie. Toch was het pas wanneer de Franse kampioen het evenwicht herstelde, dat The Reds de trekker genadeloos bovenhaalden. Sturridge tekende met een rake knik voor de 0-1, Milner schoot even later vanop de stip de dubbele voorsprong keurig binnen. De wet dicteren, heet zoiets. 

AP

Meunier aan het kanon

Niet dat de Franse kampioen daar niets tegenover zetten, maar de troepen van Klopp waren nu eenmaal enthousiaster, vinniger – u kent het spel van de roodhemden intussen wel. Tóch lag de match aan de rust nog niet in een beslissende plooi. Meunier kende een moeilijke avond, maar zorgde vlak voor de koffie wel voor hernieuwde hoop. Hij dook goed op aan de tweede paal en legde netjes naast Alisson binnen. 2-1 aan de rust. 

AFP

Een kalmere start na de koffie, dus fast forward naar minuut 59. Salah leek zijn eerste van het nieuwe kampioenenbal binnen te prikken, maar ref Cakir zag een fout van Sturridge. Terecht. Ook een minuut later lukte het niet, Sturridge kopte recht op Aréola. Liverpool ook nu dus de betere, het was met een vergrootglas zoeken naar vedetten Mbappé en Neymar. 

Thomson Reuters

Gek slot

Tót minuut 85 - talent komt altijd bovendrijven. De Braziliaan vond het wonderkind, die met een streep Alisson fusilleerde. Dan toch een punt voor de Parijzenaars? Neen. De ingevallen Firmino zorgde voor het orgelpunt - zijn oog is duidelijk genezen na de vinger van Vertonghen. Hij trapte de 3-2-eindstand fraai in de verste hoek. Een verdiende triomfator, PSG start het nieuwe Champions League-seizoen in mineur. 

Nog in groep C sprokkelde Cvrena Zvezda -beter bekend als Rode Ster Belgrado- meteen zijn eerste puntje. Voor zo’n 55.000 uitzinnige Serviërs werd het 0-0 tegen Napoli, waar Dries Mertens op het uur inviel. Ook de Rode Duivel kon het verschil niet maken voor de Napolitanen.

Photo News
Thomson Reuters

Klopp geniet van zijn Liverpool: "Het was goed, heel goed"

 "Het was goed, heel goed", stak Klopp van wal. "Ze zijn moelijk te verdedigen, maar wij deden het. Alle elf de spelers hadden daar een rol in. Het was een sterk optreden van de ploeg en dat hadden we vandaag nodig."

In de competitie won Liverpool alle vijf tot nu toe gespeelde duels. Klopp had de niet geheel fitte aanvaller Roberto Firmino naast zich op de bank en zag Daniel Sturridge diens rol goed overnemen. "Ik heb hem nog niet eerder zo fit meegemaakt", vervolgde de Duitser. Vorig seizoen liet hij Sturridge nog verhuren aan West Bromwich.

Klopp bracht Firmino in de 72e minuut alsnog in. De Braziliaan, die zaterdag in het duel met Tottenham een vinger van Rode Duivel Jan Vertonhen in zijn oog had gekregen, besliste het duel in blessuretijd. "Ongelooflijk", aldus Klopp. "Er was eigenlijk geen sprake dat Firmino zou kunnen spelen. Hij kon kort voor de wedstrijd zijn oog pas weer voor het eerst openen."

Liverpool bereikte vorig seizoen de finale van het kampioenenbal waarin het verloor van Real Madrid. "De ontwikkeling van deze club komt het best tot uiting als je hoort dat we tegen Paris Saint-Germain moeten en je niet meer denkt dat we kansloos zijn. Twee of drie jaar geleden hadden mensen misschien niet gedacht dat we dit zouden kunnen."

Photo News
Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nico Dakman

  Meunier is gewoon een topper; tegen dit Liverpool is het heel moeilijk winnen in eigen huis. Hij zou bij Barca of Real zeker kunnen meedoen.

 • Eddy Verbiest

  hij kreeg 4,5, en er zijn maar 4 spelers van PSG die meer kregen. Dus een beetje perspectief mss ;-)

 • Ronald De Smet

  In de waarderingscijfers van de Franse krant 'Le Figaro' krijgt Meunier 3,5, dat zegt genoeg...

 • rudolf jacobs

  goed gespeeld LFC ik was een van de 9% die hoopte dat jullie de cup gaan winnen we zijn op goede weg,doe zo voorts ,en proficiat aan onze internationaal mooie goal thomas

 • Louis Heyens

  PSG heeft een aanvraag ingediend om met elf "voetballers" + één hulpje te mogen aantreden. Het enige wat die extra man moet doen is Neymar oprapen en rechtzetten, bij wijze van uitzondering mag hij ook zeggen naar welk doel de "goddelijke kanarie" moet lopen. En weet je wat, ik geloof dat zojuist die aanvraag goedgekeurd werd ;-))