Ronaldo geeft toe dat hij strijd met jongere Messi mist, “maar ik zie er nog wel steeds goed uit voor mijn leeftijd”

Messi, Ronaldo en Van Dijk gisteravond tijdens de Champions League-loting in Monaco.
Getty Images Messi, Ronaldo en Van Dijk gisteravond tijdens de Champions League-loting in Monaco.
De hoofdtrofee van ‘Speler van het Jaar’ moesten Leo Messi en Cristiano Ronaldo aan Virgil van Dijk laten, maar voor het leukste en unieke interview van de avond in het Monegaskische Grimaldi Forum tekenden ze wel. Ronaldo, nadat hij Messi gecomplimenteerd had: “Zij die mij haten, gaan me hier de komende jaren nog zien hoor.”

Messi’s vrije trap tegen Liverpool werd verkozen tot het mooiste doelpunt van het voorbije Champions League-seizoen, waarop de Argentijn eerst nog wat obligate commentaar gaf. Tot Ronaldo aan de tand gevoeld werd. Waarom hij zoveel met Messi aan het babbelen was tijdens de ceremonie, wou interviewster Reshmin Chowdhury weten. “Wij praten veel en ik had hem wat te vragen. Kijk, het is nu vijftien jaar dat wij samen aan de top staan. Dat moet toch uniek zijn in het voetbal? Niet te onderschatten. Natuurlijk hebben wij een goeie relatie. We zijn nog altijd niet samen gaan eten (daarop hintte Ronaldo ook recent), maar hopelijk doen we dat eens in de toekomst.” 

Waarop de Engelse Chowdhury, die samen met Pedro Pinto de show rond de loting verzorgde, het slim aanpakte. Zij somde even op wat Ronaldo het voorbije seizoen gepresteerd had. All-time topschutter van de Champions League, scudetto en Nations League. “De Supercup met Juventus ook, merkte Ronaldo fijntjes op. Het was na die negen jaar Madrid een speciaal seizoen in Turijn. Maar ik geef toe dat ik Spanje en de strijd met Leo mis. Hij maakte mij beter en vice versa.”

Chowdhury wou Ronaldo nog laten beloven dat hij straks ook samen zou stoppen met Messi. Ronaldo: “Hij is twee jaar jonger dan ik... (lachje) Maar ik denk dat ik er nog steeds goed uitzie voor mijn leeftijd. Ik hoop en denk er over twee, drie jaar nog te zijn. Sorry aan mijn haters, maar zij gaan me hier de komende jaren nog zien hoor.”

Ronaldo en Messi goeie vrienden tijdens de ceremonie.
AFP Ronaldo en Messi goeie vrienden tijdens de ceremonie.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anthony Peeters

  Ja je kan ook moeilijk voor de camera en naast de speler zelf slechte dingen zeggen he! Kan mij wel paar vieringen herinneren waar Ronaldo met Messi lacht en omgekeerd ook! Ben er zeker van dat die 2 in hun hoofd net zoals Ibrahimovic zijn. Denken van zichzelf dat ze super zijn en is ook nog waar!

 • Carlos Simonis

  raf peeters, Lukaku denkt echt niet dat hij op het niveau van C.Ronaldo of Messi aankan. Geen enkele andere voetballer kan dat. Dat is wat voetbalhaters ervan maken, mensen die anderen niks gunnen, en constant met domme kritiek aankomen, en niet weten of er lucht of zand in een bal zit.

 • Katherine Baker

  De kwestie is met goede voetballers is dat ze aanbeden worden door velen en ze na verloop van tijd zichzelf als mens beter voelen dan andere mensen met andere talenten. Ronaldo heeft zo'n air.

 • didier de coster

  wees blij dat ge nu leeft en kan genieten van deze twee fenomenen COBW

 • jean pierre Tibermont

  Inderdaad beiden veruit de twee beste voetballers van de laatste tien jaren !!!

Video