Rits: “Er is een penaltylijst”, Mechele: “Dit moet intern besproken worden”

“Enorm frustrerend”, noemde Mats Rits de nederlaag in Parijs. “Want we speelden zeer goed. Ons plannetje is voor 95 procent gelukt, alleen die goal ontbrak. We verdienden meer, dat is jammer, zeker omdat we die penalty misten.” Ook Rits vond het bizar dat Diagne en niet Vanaken trapte. “We moeten dit intern bespreken, er is een lijst, meer wil ik daar niet over zeggen. Dat de coach kwaad was? Dat leek me wel, ja.”

Mats Rits baalt.
BELGA Mats Rits baalt.

Mechele: “Enorm jammer”

“Ik vind dat we vanavond minstens een punt verdienen, misschien wel drie punten”, aldus verdediger Brandon Mechele na het laatste fluitsignaal. “We hadden de controle over de match en zaten goed in de match. We krijgen ook de kansen om minstens een punt te pakken, maar dat doen we niet. En dat is enorm jammer. De gemiste penalty? Dat is iets iets wat intern besproken moet worden. Ik heb er niets over te zeggen. Dit is een gemiste kans. Ik denk dat er in de kleedkamer woordje over zal moeten worden gepraat.”

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cleynhens

    Dus er zijn wel degelijk afspraken ?????? Hoe komt het dan dat een lapsus als Vanaken zich zo laat doen als een natte dweil ?????? Het enige wat die kan is zo'n gekromde vingers maken na een doelpunt ..... triestige vent !

  • Roger De Bondt

    Ik dacht, en zeker bij die grote clubs, dat voor de match begint, de trainer beslist wat in bepaalde omstandigheden moet gedaan worden. vb wie trapt de penalty's, wie de hoekschoppen, wie gooit in. De trainer beslist( misschien in samenspraak met de kapitein) en blijkbaar is dat hier niet gebeurd. Is wel een duur puntje.