PSG doet goede zaak ondanks rood Ibrahimovic

Ibrahimovic (R) druipt af.
AFP Ibrahimovic (R) druipt af.
Paris-Saint Germain heeft twee gouden doelpunten gemaakt op bezoek in Mestalla. Na nog geen tien minuten stond de 0-1 al op het bord via een schicht van Lavezzi. Diezelfde Lavezzi bediende vlak voor rust Pastore zodat Valencia tijdens de rust met de handen in het haar zat. De laatste minuten drong Valencia nog aan via een doelpunt van Rami, maar ondanks de rode kaart van Ibrahimovic wist het de zege toch te behouden.

Van de acht Europese confrontaties met Franse ploegen wist Valencia steeds de overwinning binnen te halen. Ibrahimovic en co wisten dus wat ze moesten doen en gingen ook meteen vol aan de bak. Nog niet iedereen zat op zijn stoeltje of Oscar liet de paal trillen. Slechts een waarschuwing voor Valencia, want enkele minuten later stond het 0-1. Lavezzi kwam de zestien in en poeierde het leer langs Guaita.

Aantrekkelijk
Het spel was aantrekkelijk en ging goed op en neer. Even voor rust vond Oscar zijn weg naar de achterlijn om de bal daarna terug te trekken naar Pastore. Die nam het geschenk in dank aan en pakte Guaita tegenvoets: 0-2 en Valencia moest iets anders gaan bedenken.

GETTY
EPA

Trainer Ernesto Valverde wist dat ook en toverde voor de tweede helft de konijnen Canales en Valdez uit zijn hoed. Zij brachten wat meer pit in de wedstrijd, maar toch bleef het gevaarlijk uitkijken naar de counter van PSG. Want daar was Lavezzi alweer tot twee keer toe, de Argentijn was duidelijk in zijn nopjes vandaag. Guaita stond telkens pal.

Onterecht buitenspel
Uiteindelijk viel de 0-3 toch, maar ze werd onterecht afgekeurd. Via een Spaanse voet kwam de bal bij Chantôme die op deze manier onmogelijk buitenspel kon staan. Geen 0-3 maar wel de aansluitingstreffer even voor tijd. Rami wist de bal op vrije trap in doel te prikken zodat het nog even warm werd voor PSG.

Rood 'Ibra'
Ibrahimovic had het blijkbaar nog niet warm genoeg. Wanneer hij de bal dreigde te verliezen plantte hij zijn voet over de bal net naast het been van Guardado. Rood was de terechte straf. Paris-Saint Germain doet een goede zaak richting tweede ronde, maar ziet sterspeler Ibrahimovic wel geschorst uitvallen.

Pastore is door het dolle heen.
AFP Pastore is door het dolle heen.
GETTY
AP