PSG-coach Tuchel: “Tegen zo’n ploeg kan je niet winnen zonder af te zien”

AFP
Met de 1-0 winst tegen Club Brugge woensdag in Parijs is PSG zeker van de achtste finales in de Champions League. Trainer Thomas Tuchel sprak van een match waarin zijn spelers afgezien hebben. 

Club Brugge heeft dit seizoen tot nu toe slechts tweemaal verloren, niet toevallig tweemaal tegen groepsleider PSG. Al ging dat in het Parc de Princes woensdag minder vlot dan de heenmatch in Brugge (0-5). PSG won met 1-0, terwijl ze in Brugge vijf goals konden maken. “In het begin was het moeilijk”, stelde Tuchel. “We hebben te veel balverlies geleden. Daarna konden we domineren maar ook op het einde waren er enkele foutjes bij onze ploeg. Club Brugge speelt al het hele seizoen sterk. Je kan niet winnen tegen zo’n ploeg zonder af te zien. Maar we hebben gewonnen en dat zonder een doelpunt te moeten incasseren.” 

Photo News

Na het eerste doelpunt deed PSG er alles aan om de voorsprong te houden. “We waren misschien wat bang om onze voorsprong te verliezen en daar hebben we naar gespeeld, dat moet ik toegeven”, aldus Tuchel. Dat het spel van PSG wat aan de zwakke kant was, wilde de trainer niet zeggen. “Ik denk dat we verwend zijn geweest door onze hoge scores. Het is niet omdat we nu wonnen met 1-0, dat we zwakker hebben gespeeld.”

Photo News
REUTERSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.