Preud'homme met Club voor match van het jaar: "We kunnen met de druk om"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Club Brugge wacht morgen een heel belangrijke wedstrijd tegen de Griekse vicekampioen Panathinaikos. In de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League moet blauw-zwart een 2-1 achterstand ophalen. Coach Michel Preud'homme weet dan ook wat zijn team te doen staat.

"Wij zijn in Griekenland zeer goed aan de wedstrijd begonnen", zei Preud'homme op de persconferentie. "Na 13 minuten moesten wij eigenlijk al 0-2 voor staan, maar dat gebeurde dus niet. Ook daarna hebben we nog wel enkele keren tegengeprikt. Het was dus niet zo slecht in Panathinaikos, maar wij hebben simpelweg onze kansen niet kunnen verzilveren. Bovendien was onze tegenstander net iets meer geslepen dan ons. Daarom ook was ik zeer boos. Maar er is dus nog hoop als je ziet wat we ginds gedaan hebben. Wij zijn nu een week verder en we hebben een 3-0 competitiezege geboekt. Dat is een morele opsteker."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
BELGA

"Iedereen klaar"
De jonge spelers van Club Brugge lieten bij KV Mechelen een zeer goede indruk na. Krijgen zij nu een kans tegen de Grieken? "Morgen zal de kern dezelfde zijn als die van tegen KV Mechelen", aldus de Club Brugge-coach. "Enkel Davy De fauw komt de groep versterken in plaats van Yannick Reuten. Voor een aantal posities heb ik nog de keuze. Ik wacht altijd de laatste dag af om een definitieve ploeg op papier te zetten. Je weet immers nooit. Er kunnen nog spelers ziek worden. Al mijn spelers zijn terdege voorbereid."

PHOTO_NEWS
BELGA

"We kunnen met druk om"
Er staat financieel veel op het spel. Winst tegen Panathinaikos betekent een forse bonus voor de club. "Wij moeten nu nog twee voorronden spelen. We deden vorig jaar ons best om het hoogst haalbare te pakken, we gaan dat nu opnieuw doen. Vorig seizoen heeft de Europese campagne ons punten gekost in de competitie, maar elke match was vorig jaar heel belangrijk. We kunnen wel met de druk om en kijken van match tot match."

BELGA

Intimidatie
Panathinaikos kon in eigen huis rekenen op de steun van zeer fanatieke fans. "Het was inderdaad raar dat er gefloten werd vanuit de tribunes wanneer een van mijn spelers in balbezit kwam. Ze probeerden ons zo te intimideren. De spelers van Panathinaikos hebben ook een pak ervaring en spelen daar op in. Maar vergeet niet dat wij ook over een fiks supporterslegioen kunnen beschikken. Ik reken dan ook op de steun van onze fans om ons vooruit te schreeuwen."

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS