Preud'homme: "Fellaini stuurde meteen een sms met bonne chance"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Ook Michel Preud'homme was - net als de hele ploeg - in zijn nopjes over de confrontatie met het grote Manchester United. Daar ziet de coach van blauw-zwart een oude bekende terug, Marouane Fellaini. Preud'homme stond in het seizoen 2007/2008 aan het roer van Standard toen het de titel pakte. Fellaini was dat seizoen één van de sleutelspelers en versierde daarna een mooie transfer naar Everton.

Dat de Rode Duivel zijn leermeester nog niet vergeten is, bleek al meteen. "Ik kreeg na de training een bericht van Marouane Fellaini. Daarin viel te lezen: 'bonne chance', gevolgd met een knipoog. Ik heb meteen teruggestuurd: toi aussi", grapte Preud'homme. "Maar het is uiteraard leuk om hem terug te zien. Het is toch één van mijn jongens. Ik ben hem destijds bij Charleroi gaan wegplukken als technisch directeur van Standard."

Over de kwalificatiekansen van Club Brugge bleef MPH op de vlakte. "Daarvoor moet ik Manchester United eerst analyseren. Als je Dnipro loot (dat Club vorig seizoen uit de halve finales van de Europa League hield, red), zegt iedereen dat het haalbaar is. Maar dan ga je die ploeg analyseren en weet je dat het heel moeilijk gaat zijn. Nu kan je misschien zeggen dat je tegen Manchester United geen kans hebt. Maar ik ga uitzoeken of we misschien wel een kleine kans maken. Dat is toch de bedoeling."