Pogba toch weer antiheld bij United met stevige fout: “Hoe meer ik het zie, hoe meer ik het meteen rood vind”

Pogba raakte de knie van Alves met zijn noppen.
rv Pogba raakte de knie van Alves met zijn noppen.
Baalavond voor Paul Pogba op Old Trafford. De middenvelder verloor met Manchester United tegen PSG (0-2), zag zijn collega-wereldkampioenen Kimpembe en Mbappé scoren én hij pakte in het slot ook nog rood. Pogba kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij zijn noppen op de knie van Dani Alves plantte en mist de terugmatch in het Parc Des Princes. “Niet slim”, sprak analist Geert De Vlieger op VIER.

Dat de match niet met 22 spelers zou eindigen, was eigenlijk al in de eerste helft duidelijk. De Italiaanse ref Daniele Orsato zwaaide wel heel gretig met kaarten. Liefst vijf binnen het eerste halfuur. Uiteindelijk werden het er elf en dat is er slechts ééntje minder dan het Champions League-record. 

Pogba had zeker zijn aandeel in die stevige kaartenoogst. De kilometervreter pakte in minuut 25 geel voor een overtreding op Verratti en in de slotminuut van de reguliere speeltijd kreeg hij zijn tweede kaart. Pogba wilde zich breed maken om de bal af te schermen, maar de middenvelder plantte zijn noppen vol op de knie van Dani Alves. De Braziliaan schreeuwde het uit en Pogba mocht dus gaan douchen.

“Dit is gewoon een terechte rode kaart”, aldus Geert De Vlieger op VIER. “Ik snap wel: hij probeert de bal af te schermen. Maar met zo’n intensiteit naar de bal gaan is gewoon gevaarlijk. Als hij meteen rood had gekregen, dan zou ik dat ook gesnapt hebben. Hoe vaker ik de fase zie, hoe meer ik het rood vind. Neen, slim was de actie niet. En dat hij de terugmatch mist, maakt het helemaal zuur.”
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Janssens

  Dirk, Alves tikt de 'bal' voor zich uit. En dan nog met de buitenkant van het voetje. Pogba tikt 'de knie van Alves' bijna naar zijn ander knie. Zulke comments doen steeds de moed tot in mijn schoenen wegzakken. Mensen zijn rare wezens want 1+1 zal altijd 2 blijven. Dit zijn vertraagde beelden trouwens. Aangezien Pogba reeds geel had vond ik een tweede gele kaart afdoende toereikend. Er gebeuren vaak veel ergere dingen op een voetbalveld, helaas.

 • tom ignoul

  Kimpenbe had 3 maal geel verdient in de eerste helft

 • Quinten Verbist

  Zuiver rood zo ga de Ni naar den bal simpel al heel de match was hem bezig met armen zwaaien en nu gaat them nog met Zen benen zwaaien afgetroefd door veratti topper

 • Dirk Vuystens

  de enige met gestrekt been naar de bal is alves.

 • Joeri Haelen

  Is rood ook, de manier dat hij er naartoe gaat is niet voor de bal maar om de man te raken. Als je ooit zelf gevoetbald hebt weet je dat.