Pirlo: "Dit waren geen afscheidstranen"

Tranen in de ogen van Andrea Pirlo
GETTY Tranen in de ogen van Andrea Pirlo
Andrea Pirlo huilde zaterdag na de verloren Champions League-finale niet omdat hij, zoals sommigen meenden, zijn laatste wedstrijd voor Juventus had gespeeld, maar uit teleurstelling. "Afscheidtranen? Nee, ik was verdrietig over de verloren finale", zei de Italiaanse middenvelder daags na de nederlaag tegen Barcelona (3-1). "Een Champions League-finale bereik je niet zomaar, dus het is normaal dat je teleurgesteld bent als je verliest."

Volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport is Pirlo's vertrek bij Juventus zo goed als zeker. De sportkrant schrijft vandaag dat de 36-jarige international waarschijnlijk de overstap maakt naar Qatar of de Verenigde Staten.

Pirlo arriveerde gisteravond op het trainingskamp van de Italiaanse nationale ploeg in Florence, waar de Azzurri zich voorbereiden op het EK-kwalificatieduel van komende vrijdag tegen Kroatië. De bebaarde voetballer wilde bij aankomst niet op de geruchten ingaan. "Ik denk nu enkel aan de belangrijke kwalificatiewedstrijd. Daarop moeten we ons concentreren."

GETTY
AFP
GETTY
GETTY
EPA
GETTY
GETTY
EPA
GETTY
EPA