Philippe Clement rekent op sterke Mignolet tegen PSG: “Hopelijk doet Simon zijn superhandschoenen aan”

Philippe Clement in het Parc des Princes
VTM NIEUWS Philippe Clement in het Parc des Princes
Philippe Clement en Club Brugge nemen het morgen in Parijs op tegen het sterrenteam van PSG. “We gaan Mbappé collectief moeten opvangen. Hopelijk doet Simon Mignolet zijn superhandschoenen aan”, grijnst hij. 

Ondanks de zware nederlaag tegen PSG twee weken geleden heeft de trainer van Club Brugge geen schrik voor de match van woensdag. “Als je alles telt, gaf je ons ook geen kans tegen Madrid en daar is het gelukt. We hebben dus alles te winnen en niets te verliezen”, aldus Philippe Clement.

De 0-5 nederlaag van de heenwedstrijd tegen PSG was snel uit het hoofd bij Club Brugge. “Toen deze groep geloot werd, wisten we dat het buiten categorie was voor ons. We hebben uiteindelijk gestunt tegen Real Madrid en we hebben nu nog twee wedstrijden om nog eens te stunten. Uiteindelijk hebben we in de thuismatch het eerste uur goed gespeeld. We hebben het hen moeilijk gemaakt. Enkel het laatste half uur was moeilijk”, aldus Clement.

De ploeg staat er bovendien helemaal anders voor dan in de heenmatch volgens trainer Clement. “We zitten vandaag met een andere kern dan twee weken geleden. Toen hebben we het op een andere manier gedaan dan nu. We hebben misschien niet hetzelfde niveau als PSG, maar we doen het maximum met onze kwaliteiten.” Het niveau van PSG schat trainer Clement bovendien hoog in. “Ik schat PSG hoger in dan Real Madrid. Ze hebben misschien tegen Dijon verloren, maar ze hadden 20 goals kunnen scoren in die match. Maar gewoonlijk gebeurt dat niet twee keer achter elkaar. Het is momenteel een van de drie beste ploegen van Europa.”

Ondanks de sterke prestatie van invaller Mbappé in de heenmatch zal Club Brugge zich niet enkel op hem focussen tijdens de match van woensdag. “Als we bang zouden zijn van Mbappé, kunnen we beter thuisblijven. We hebben een plan voor alle spelers, want er zijn meerdere individuen die wel het een en ander kunnen. We gaan alleszins niet met tien in de zestien spelen.” 

Photo News

Krépin Diatta: “Als het tegen Real Madrid kan, waarom dan niet tegen PSG?” 

Krépin Diatta ziet de match tegen PSG niet als een hopeloze zaak. Woensdag speelt Club Brugge de terugwedstrijd tegen PSG na het verlies van 0-5 thuis. De Senegalese aanvaller is alvast positief. “We zijn er mentaal klaar voor en we hebben hard gewerkt”, zegt hij op een persconferentie in Parijs aan de vooravond van de match.

Na het gelijkspel tegen Real Madrid, was het verlies van 0-5 tegen PSG twee weken geleden een domper op de feestvreugde. Al is die nederlaag niet blijven hangen bij de spelers. “Ik kan niet zeggen dat we na die match hopeloos zijn. We trainen om matchen zoals deze te spelen. We geloven in onze ploeg en we zullen alles geven. Het was misschien een moeilijke match, maar het was wel onze eerste en enige verliesmatch van het seizoen tot nu toe”, aldus Diatta.

Het gelijkspel tegen Real Madrid bewijst volgens de aanvaller wel dat alles mogelijk is. “Niemand had dit geloofd, maar wij wel met onze spirit. Het is ons gelukt dus waarom zou dat in Parijs niet kunnen?” Dat PSG afgelopen weekend verloor tegen de laatste in rang doet niet echt ter zake. “Ze hebben misschien verloren, maar dat doet er eigenlijk niet toe. We moeten ons focussen op onze eigen ploeg. Het is niet omdat PSG die match heeft verloren dat het nu een slechte ploeg is.”

Photo News
AFP
Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicolas Van Hoecke

    PSG met real vergelijken, kan het nog gekker. Real is niet goed. Het is niet op uw keeper dat je moet hopen, hij heeft er 5 doorgelaten. Uw verdediging en midddenveld zal er moeten staan. PSG is ook een ploeg dat graag de bal aan ander team laat waardoor je denkt dat je goed meespeelt. Snel omschakelen doen ze liever, het is niet barca...

  • Marc Statham

    Ja morgen nieuw pakje slag man ,haha

  • Dirk Brouns

    Mbappe ? Wacht tot Cavani en Neymar meedoen. Als dat trio in vorm is dan krijgen ze er 10 rond de oren