Pep Guardiola: "Geen Champions League-winst? Dan maak ik mezelf níet van kant. Beloofd”

Photo News
Pep Guardiola probeert met Manchester City al enkele seizoenen de Champions League winnen. "Maar als dat dit jaar opnieuw niet lukt is dat geen ramp." Die opvallende uitspraak deed de Spaanse coach van de Engelse kampioen in aanloop naar het duel in de groepsfase met Dinamo Zagreb. "Ik ga mezelf dan echt niet verhangen."

Met City bereikte Guardiola één keer de halve finale van het toernooi. Meer zat er niet in. De laatste twee jaar was de kwartfinale het eindstation, met nederlagen tegen Liverpool en Tottenham. "Voor de fans is de Premier League het belangrijkste, laten we dat niet vergeten", zei Guardiola maandag. In eigen land wonnen de Citizens het afgelopen seizoen alle prijzen.

Toch is de Champions League wel een belangrijk doel. Dat kon Guardiola niet ontkennen. "Maar soms duurt het even voordat iets lukt. We blijven het proberen. We worden ook steeds beter. Deze club is nog niet gewend aan het winnen van Europese hoofdprijzen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Liverpool en Manchester United. Maar dat komt nog wel.”

Photo News1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin De Veirman

    Flauw excuus vind ik. Nog niet gewend aan het winnen van Europese hoofdprijzen?? Als je jou als speler niet kan opladen voor een champions league match ? Of de wil en motivatie niet hebt voor die beker met de grote oren te winnen ? Voor wat dan wel bende overbetaalde youngsters. DAT is het probleem Pep!