Ook Franse pers merkt De Ketelaere (18) op, zoals Meunier zes jaar geleden al deed: "Eentje om in de gaten te houden”

De Ketelaere kreeg zes jaar geleden aanmoedigingen van Meunier, gisteravond gingen ze samen (stevig) in duel in de Champions League
Instagram Meunier/PN De Ketelaere kreeg zes jaar geleden aanmoedigingen van Meunier, gisteravond gingen ze samen (stevig) in duel in de Champions League
Zijn stormachtige ontwikkeling kende gisteravond een absoluut hoogtepunt. Jeugdproduct Charles De Ketelaere, die op 500 meter van zijn thuis een basisplaats kreeg tegen PSG. De 18-jarige middenvelder kreeg de voorkeur op Balanta en Schrijvers om Vormer te vervangen. “Hier heb ik lang naar toegeleefd.” Dat zijn debuut een succes was, zag ook het Franse kwaliteitsmagazine France Football. “Eentje om in de gaten te houden.” 

“Of dat aan mij lag, weet ik niet.” Tot Charles De Ketelaere in minuut 57 de bank opzocht, stond Club maar 0-1 in het krijt. Nadien walste PSG over de thuisploeg. “We zaten tot dan goed in de wedstrijd, maar PSG heeft zoveel wereldsterren rondlopen...” Hoe dan ook een succesvol debuut voor het blauw-zwarte jeugdproduct. “Het ging zeker niet slecht. Ik kan niet klagen. Ik had wel wat spanning, maar die ging weg vanaf de opwarming. Ik heb hier lang naartoe geleefd, dan is het mooi om je Champions League-debuut in eigen thuis te mogen maken.” 

BELGA

Geen tenniscarrière

De Ketelaere groeide op in de schaduw van het Jan Breydelstadion. Op zijn achtste maakte hij de overstap van het nabijgelegen FC Varsenare naar Club Brugge, waar hij pas de jongste jaren helemaal openbloeide. Even leek een tenniscarrière in de maak, maar uiteindelijk liet hij de topsportschool in Wilrijk achter zich en koos hij vol voor het voetbal. 

De Ketelaere onder de vleugels van zijn toenmalige tennisleraar Vincent Dedecker bij tennisclub De Witte Beer:

Bij de U16 en U17 kampte de middenvelder met veel blessures, waaronder groeipijnen. De jongste jaren ging het van zijn eerste selecties voor de nationale jeugdploegen langs het beloftenelftal van Club tot in de A-kern afgelopen zomer. “Charles heeft veel kwaliteiten en een enorm potentieel”, meent Hans Vanaken, met wie De Ketelaere de jongste jaren vergeleken werd. “Op deze match kan hij bouwen, nu is het aan hem om dit seizoen zo veel mogelijk speelminuten te pakken.” 

Het is logisch dat hij op het uur moe was, maar dit is er eentje om in de gaten te houden

France Football

De Ketelaere op zijn negende: “Liever voetballen dan tennissen”

De Ketelaere was met zijn 18 jaar en 226 dagen de derde jongste debutant ooit bij Club in de Champions League na Ngonge (18 jaar, 199 dagen) en Openda (18 jaar, 214 dagen). “Hij heeft een positieve match gespeeld”, aldus Philippe Clement. “Hij is pas achttien, uit dit soort wedstrijden kan hij ontzettend goeie lessen trekken.”

Photo News

France Football: “Om in de gaten te houden” 

Ook bij onze zuiderburen lof voor de tiener. Met een 6/10 in het rapport van France Football stak De Ketelaere er met kop en schouders bovenuit. “Met zijn eerste optreden in de Champions League rechtvaardige de jonge Belg het vertrouwen van Philippe Clement”, klinkt het. “Met lef roerde hij zich in de Brugse offensieve acties, hij speelde goed tussen de lijnen. Bovendien was hij steevast de eerste man die druk ging zetten, het leverde ei zo na een goal op toen hij Keylor Navas in de fout dwong. Af en toe moest hij in de middencirkel wel een overtreding maken op Verratti. Het is logisch dat hij op het uur moe was, maar dit is er eentje om in de gaten te houden.” 

Photo News46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc LInden

  ja om in de gaten te houden...misschien binnen jaar of 3. was nu overal te laat, kiest heel dikwijls foute positie en loopt rond alsof Cruyf misschien zijn veters mag strikken. hopelijk maakt hij het maar ik vrees ervoor.

 • Marko Decandt

  Denk dat er bij Brugge weer van een mug een olifant gemaakt wordt. Diene jongen was gewoon op adrenaline boven zijn eigen aan het presteren. In zulke wedstrijden geef je je aan 200%, wat ik persoonlijk nog niet zo fantastisch vond. Feit dat hij pas in 1ste ploeg mag en nog jong is, maakt mij niet uit, heb al veel anderen veel beter gezien in die situatie.

 • jammy cappon

  Ja, van Roy, STVV is in alle opzichten te vergelijken met PSG.

 • Herwig Depoorter

  Heb die jongen reeds enkele keren zeer sterk zien spelen. is zeker groot talent. Alleen bij Club Brugge houden ze niet zo van de eigen Belgische talenten. Remenber: Vlietinck, Vanlerberghe, Storm, Cools, Schrijvers, Vossen en binnenkort zullen ook Rits en Mechele door vreemde, aangekochte spelers worden vervangen. Zolang de resultaten goed blijven is dat voorlopig geen probleem. maar veel supporters beginnen reeds te morren....

 • Freddy Madou

  Hopelijk houden ze hem, heeft een voortreffelijke wedstrijd gespeeld proficiat Charles.