Onze punten voor Club: veel vijven en zessen, Danjuma en Vanaken steken boven de rest uit

Club Brugge speelde een verdienstelijke wedstrijd op het veld van Atletico Madrid, maar dat volstond niet voor puntenwinst. In ons spelersrapport vertaalt zich dat in veel vijven en zessen. Danjuma, auteur van een fraaie treffer, en Vanaken, technisch de beste, steken met een '7' boven hun ploegmaats uit.
AFP

KAROL LETICA: 6

Hield Griezmann van een hattrick – knappe save, één tegen één. Leek voorts kansloos bij de goals, maar was dat bij die 1-0 echt zo? Twijfel.

BELGA

BENOIT POULAIN: 5

De minste van de drie centrale verdedigers. Had net voor de 1-0 beter kunnen ontzetten. En liet zich bij de 2-0 wel heel vlot uitkappen.

EPA

BRANDON MECHELE: 6

Neutraliseerde lange tijd Diego Costa. Op zíjn manier: sober. Werd er in blessuretijd wel afgelopen door Griezmann. Geen schande natuurlijk.

REUTERS

STEFANO DENSWIL: 6

Wat moet ie gevloekt hebben. Tot tweemaal toe. Zag de 1-0 frustrerend door zijn benen glippen en knikte nadien, volledig vrij, de 2-2 over.

BELGA

THIBAULT VLIETINCK: 5

Charmeren zoals tegen Dortmund zat er niet in. Kende moeite met het niveau. Kan je hem niet kwalijk nemen – heeft niet het talent van Mata.

REUTERS

ARNAUT DANJUMA: 7

Zijn naam kon-ie niet uitspreken, maar zo waarschuwde Diego Simeone: "Die nummer 47 heeft een goed afstandsschot." Amaai nog niet. Goud.

REUTERS

RUUD VORMER: 6

Aan de kapitein lag het niet. Speelde zijn wedstrijd, zoals hij dat altijd doet. Ging voorop in de duels en bleef zijn ploegmaats aanmoedigen.

Photo News

MATS RITS: 6

Moet zuiverder worden. Zijn bedoelingen zijn nochtans goed. Slikte onnodig geel nadat hij te enthousiast zijn balverlies wilde rechtzetten.

Photo News

HANS VANAKEN: 7

Geen discussie: andermaal de beste. Stak er technisch bovenuit, op een paar uitzonderingen na. Zakte naar het einde toe wel weg.

BELGA

SIEBE SCHRIJVERS: 5

Zo fijnzinnig hij scoorde tegen Cercle, zo anoniem liep hij rond in Madrid. Woog te licht – ook zonder bal. Eén ding kan je hem nooit verwijten: inzet.

BELGA

WESLEY: 5

Vocht met Giménez… en met de bal. Te veel slordige controles. Woog met zijn stevig lichaam wel op de verdediging van Atlético. Zonder meer.

EPA

INVALLERS

MARVELOUS NAKAMBA (56'): 6

Kwam in de plaats van Schrijvers om het middenveld extra te ondersteunen.

AFP

CLINTON MATA (56'): 6

Verving Vlietinck. Deed dat behoorlijk. Lijkt klaar om de vaste rechterflankverdediger te worden.

BELGA

LOIS OPENDA (75') X

Loste Rits af, in de hoop nog een gelijkspel te behalen.

BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Cerrens

  Van Aken een 7 laat me niet lachen. Veel te traag en te veel slechte voorzetten Loopt er dikwijls weinig geintereseerd bij

 • Rony Bekaert

  Verdienstelijke match gasten , het was ook niet tegen janneke en mieke , Dhr. THIJS zal u wel niet schofferen denk ik gezien de huidige tussenstand !

 • DANIEL MANHAEVE

  ze stonden 95 % van de match met zijn allen op de eigen helft een kinderhand is gauw gevuld .....

 • didier de coster

  ik wens brugge veel succes in de cl , ze staan er tenminste ; echte aagentfan

 • Ria Vanhoyland

  Pozuelo Berge Ruslan en leander is het voor u genoeg dus u zou moeten dimmen vanaken wint de gouden schoen omdat het doorgestoken kaart is zoals altijd het geval. Lorenzo staelens had gedreigd dat hij niet meer naar de gala zou gaan en wat gebeurt er het jaar erop word hij thuis opgehaald en hij wint die.