Onze punten voor Club Brugge: drie zesjes, maar vooral veel zevens en één grote uitblinker

Photo News
Droomavond voor Club in het Prinsdom. 0-3 na 24 minuten, 0-4 na 90 minuten. Zowaar de grootste uitzege ooit voor een Belgische club op het kampioenenbal. Zo beoordeelde onze man in het Stade Louis II de Bruggelingen, met één grote uitblinker in de blauw-zwarte rangen.

HORVATH: 7/10

Sterk. Behoedde Club met een knappe redding voor een vroege achterstand. Pakte nog enkele lastige ballen en lijkt vertrokken als nummer 1.

AFP

MATA: 7/10

Groeit stilaan naar zijn beste vorm toe. Vooral verdedigend heel sterk. Gaf goed mee met Rits bij de eerste goal.

AP

POULAIN: 6/10

Niet zijn beste match, maar viel anderzijds niet uit de toon. Af en toe slordig in de opbouw, defensief best ok.

AP

MECHELE: 7/10

Deed andermaal wat er van de verdedigingsleider verwacht wordt. Kuiste veel op en viel niet op fouten te betrappen.

AP

DENSWIL: 7/10

Liet Falcao te makkelijk richting doel koppen in de beginfase, maar was verder op de afspraak. Leidde met een prachtige flankwissel naar Mata de 0-2 in. Wordt almaar regelmatiger in zijn prestaties.

AP

DIATTA: /

Werd na drie minuten gewisseld met een spierblessure. Een vroege domper voor Club.

BELGA

NAKAMBA: 6/10

Deed zijn werk zonder op te vallen. Sprong bij waar nodig en hield de vinnige Diop behoorlijk in bedwang.

EPA

RITS: 7/10

Leverde als aangever prima werk bij de 0-1. Infiltreerde goed aan de rechterzijde. Wederom een sterke wedstrijd.

REUTERS

VORMER: 7/10

Opnieuw titularis. Deed als vanouds zijn job en... scoorde. Ging als een gek tekeer na zijn goal. De aanvoerder is terug.

EPA

VANAKEN: 9/10

Wederom beslissend, deze keer op het hoogste niveau. Trapte de eerste goal goed binnen en zette de strafschop feilloos om. Scoorde zijn eerste Europese doelpunten voor Club en had een groot aandeel in de ruime zege. 

EPA

WESLEY: 7/10

Woog op de verdediging van Monaco en maakte een knappe goal. Goeie prestatie van de Braziliaan, die na de rust minder bedrijvig was. Heeft punten gescoord in Europa.

EPA

COOLS: 5/10

Moest al onverwacht vroeg invallen, maar speelde zijn wedstrijd. Was in ieder geval beter dan bij zijn vorige optredens en tankt zo toch wat vertrouwen. 

EPA

VLIETINCK: 6/10

Kwam kort na zijn invalbeurt hard neer op zijn achterhoofd, maar wist de match wel rond te maken.

BELGA

REZAEI (te laat ingevallen)
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Bevers

  Rezaei geen punten voor prachtige assist ?

 • Norbert Deploige

  Vorig jaar heeft men ook een heel seizoen zitte lobbyen om Vormer de gouden schoen te geven. Volgens mij verdiende toen Ndidi die toen. Waarom? Ndidi speelt reeds een gans seizoen op hoog niveau bij Leicester en Vormer daalt af naar de bank bij Brugge. De kostprijs TOEN was 17 mij voor Ndidi en voor Vormer? Hopelijk krijgt Vanaeken hem maar geef mij maar de transfersom voor Pozuelo .

 • Kurt Lambrecht

  Tja een 9 grote uitblinker. Dat hij maar gauw naar een topclub gaat.... om op de bank te zitten. Welk niveau haalt Monaco. Derde klasse? Als ze afwerken in de eerste 10 min spreken we nu een ander verhaal.

 • Dirk Van der Weeën

  Ja Humblé en wij moeten iedere dag wanneer er een artikel over Club Brugge in de krant komt naar uw, zwans en de rest van de onnozelaars hun zever zever kijken.

 • Marina lans

  Ja als het niét kan tegen een ploeg die speelt met zijn 4de doelman, 12 gekwetste basisspelers, de slechtste start in 64 jaar, verschillende 17jarig , een penalty tegen krijgt die er géén was én je kan dan nog niet winnen dan is dat zéér bedenkelijk ! Vanaken werd er enkele keren gewoon afgelopen door Thielemans ,zéér gênant ! Sterren die schitteren ? Géén enkele gezien ! Zéér subjectief verslag !!!