Onze punten na LASK-Club: twee gebuisden bij blauw-zwart ondanks prima uitgangspositie

Photo News

Simon Mignolet - 6

Het is bijna niet te geloven dat hij maar één schot heeft moeten pakken. Zag een handvol gevaarlijke ballen naast of tegen de paal vliegen. Goeie voeten.

Clinton Mata - 4

Niet aan zijn beste weken bezig. Vol goede intenties nochtans, maar komt dezer dagen te vaak in de problemen. Zal dat zelf ook wel beseffen.

Matej Mitrović - 6

Degelijk, zonder meer. Heeft zichzelf weinig te verwijten. De ideale soldaat. Mag zich sinds enkele dagen weer Kroatisch international noemen.

Photo News

Simon Deli - 7

Heerste achterin. Last man standing. Zij het soms op het arrogante af. Kwam wel met de schrik vrij toen-ie een voorzet tegen zijn eigen paal devieerde.

Eduard Sobol - 5

Lette goed op tijdens de tactische analyse. Trapte élke bal naar voren, hopend dat Openda er iets van zou maken. Lag zo aan de basis van de penalty.

Mats Rits - 6

Bleef overeind in het holderdebolder voetbal. Niet zijn geliefkoosde spel – het druiste in tegen alles wat hij Ajax leerde – maar het doel heiligt de middelen.

Photo News

Ruud Vormer - 7

Stuurde zijn ploeg op métier en intelligentie. Infiltrerend op de gepaste momenten, de organisatie bewakend op andere. Je moet het hem niet meer leren.

Hans Vanaken - 6

Hoe koel kan je zijn? Moest drie minuten wachten door de VAR, maar dat bracht hem niet uit zijn concentratie. Schoot zelfverzekerd Club naar de zege.

Dennis - 4

De minste voorin. Niet precies genoeg. In zijn dribbels, zijn passing, zijn voorzetten en in de afwerking. Miste een uitgelezen kans, alleen voor de doelman.

BELGA

Loïs Openda - 7

Een onnavolgbaar fusee. Bezorgde de aanvoerder van LASK een horroravond, door constant in zijn rug weg te flitsen. Lokte de cruciale elfmeter uit.

David Okereke - 6

Kende al leukere matchen. Offerde zich op links op voor de ploeg: hard werkend en veel kilometers malend. Had een assist verdiend voor zijn raid na rust.

DE INVALLERS

Federico Ricca - (66’) 6

Verving Sobol. Meteen zijn debuut voor Club. Eén die het beste doet vermoeden.

Kaveh Rezaei - (74’) 5

Kwam in de plaats van een moegestreden Openda. Maakte het op de counter niet af.

Krépin Diatta - (89’) -

Loste op het einde Okereke af. Geen beoordeling.

Loïs Openda.
BELGA Loïs Openda.32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Mata vond ik gisteren nog niet zo slecht, hij heeft veel offensief werk verricht. Okereke is veel minder aanwezig en hij scoort nu al 3 wedstrijden na mekaar niet meer. Zijn kaars zal nu toch al niet gedoofd zijn zeker ?

 • Dirk Tuymans

  De VAR was de beste speler van Brugge. Normaal na 5 minuten was het 3-0 ...! Maar dat zag den arbiter ook wel en dan was de VAR daar. Pure schande. De Oostenrijkers moeten gewoon klacht indienen maar zal niks helpen. Ongelofelijk.

 • William De Leeneer

  Mooi resultaat en nu Gent en Antwerp. Ik duim voor jullie.

 • Lieven Bogaerts

  Sobol 5 en Mata 4? Mijn punten: Sobol 3 en Mata 6.

 • IGNACE DE WULF

  Strafschop in geschenkverpakking. Nu hoor je Clement en Vormer niet. Van Aken speelde zo als altijd op provinciaal niveau. Blauw-zwart Cl Brugge was wit-grijs.