Exclusief voor abonnees

Onze Club-watcher na klucht in Parijs: “Geef Diagne een lap of drie rond zijn oren. En maak Vanaken duidelijk dat topvoetbal niet voor watjes is”

Mbaye Diagne na de match in Parijs.
BELGA Mbaye Diagne na de match in Parijs.
Een maandje B-kern zou niet misstaan. Mbaye Diagne – de man die zichzelf zó graag ziet – verkwanselde een elfmeter en bijgevolg een nieuwe stunt van een goed Club. De aangeduide Hans Vanaken droop af. Zelfs met aanvoerdersband té braaf.

Vooreerst: chapeau.

Wat Club dit najaar in twee van de mooiste steden van Europa heeft laten zien, is propaganda voor het Belgische voetbal. Een mix van durf, vakkennis en schoonheid. Van niets of niemand onder de indruk. Of ’t nu Hazard of Mbappé is: ‘they don’t care’.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Allard Emile

  Ze hebben Diagne gewild, dat ze hem nu maar houden die miskleun! In feiten hebben ze Anderlecht aan goede zaak geholpen!

 • françois troch

  Nogmaal eens bewezen dat Van Aken in de belgische competetie top is en op Europees vlak veel te kort komt

 • hugo wouters

  Vanaken heeft zich deftig gedragen. Wat moest hij doen? Vechten met die koppigaard voor 50.000 toeschouwers. Het zou de wereld rond gegaan zijn en hij zou voor racist uitgescholden worden. Clement gaat hier in de fout, de taken worden in de kleedkamer uitgedeeld en het moet voor alle spelers duidelijk zijn dat de strafschoppen door Vanaken getrapt worden, kapitein of niet.

 • Freddie Heremans

  Ene Baldr breekt Club, af tot op de draad, want volgens die jongen stellen Real, PSG en Galatasaray niks voor, en Club had dus 12 op 12 moeten halen uit 4 top-C.L. matchen. Baldr is de meest belachelijke poster die de verdwenen Lans nog doet verbleken.

 • danny buyse

  @Maudy, hoe is het mogelijk! Club huurt hem! Club heeft Diagne niet gekocht waar halen jullie dat toch?