Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal ziet dolenthousiast Club Brugge en RC Genk aan de Côte d’Azur: “Merci Monaco!”

HLN
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert was op de rode loper in Monaco en nadien in het Grimaldi Forum een bevoorrecht getuige van een Belgische droomloting. Relaas van een Brugse en Genkse wonderavond.

Als het protocol Vincent Mannaert en Erik ­Gerits het zou toelaten, ze hadden gisteravond allebei prinses Charlene van Monaco een zoen willen geven voor zóveel sportieve genade bij de lottrekking. Beide CEO’s raakten maar niet uitgepraat over de charmes van hun komende Champions League-avontuur. Geef ze eens ongelijk. De Côte d’Azur straalde als nooit tevoren. Nú wacht een grote maar schone uitdaging.

Vincent Mannaert spurtte het auditorium uit om de live-interventie in het 19u-nieuws van onze collega’s van VTM te halen. Een gulle hand met Gilles De Bilde, en een glimlach van het ene oor tot het andere – Mannaert stak net geen juichende vuist op. Erik Gerits, CEO van de landskampioen, oogde dan weer als in een snoepjeswinkel. Door de ramen van het Grimaldi Forum viel de duisternis boven Monaco in. Sweet dreams vanuit het prinsdom.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kirsten Dumonier

  Ik dacht dat ze graag zo ver mogelijk wilden geraken ? Met deze loting liggen ze er meteen uit. Blijkbaar alleen interesse voor de uitzendrechten en het aantal toeschouwers.

 • Carina Stulens

  @Kevin De Veirman: Vanaken losgaan...dat wordt lachen geblazen want hij gaat langs alle kanten voorbij gelopen worden en met zijn snelheid van uitvoering overal een...nee zeg maar twee of drie stappen te laat komen.

 • bartholomeus jaspers

  Beter dan Madrig en PSG kan je niet loten ⚫️. Mooi wedstrijden voor de boeg. COYB

 • Denis Van den broeck

  Die doen precies allemaal of ze hebben champions league al gewonnen . Ik hoop dat ze punten pakken en dat het weeral geen afgang is voor het Belgisch voetbal !!!!

 • Kevin De Veirman

  Alle redenen om dolgelukkig te zijn! Bv. Een Duitse zender zou nooit Club Brugge - Zenit uitzenden wanneer er die avond geen Duitse ploeg speelt. Club Brugge- Real daarentegen gaan ze wel uitzenden. De ambities van de Belgische clubs zijn vaak realistisch genoeg en ze gaan voluit voor de derde plaats. Dus die twee ‘grotere’ ,en dus ook moeilijker om van te winnen , ploegen kunnen evengoed grote kleppers zijn! In Bernabeu gaan spelen is niet elke voetballer gegeven. Laat Vanaken maar es losgaan