Exclusief voor abonnees

Onze chef voetbal: “Monsieur Vanaken was de architect van de kwalificatie. Proficiat, Club!”

Onze chef voetbal zag een briljante Hans Vanaken.
HLN/PN Onze chef voetbal zag een briljante Hans Vanaken.
Bloed, zweet en tranen heeft de Brugse ­kwalificatie voor de Champions League gekost. Hans Vanaken loste gelukkig in een van de beste wedstrijden uit zijn carrière alle problemen op. België heeft vandaag twéé vertegenwoordigers in het trommeltje. Wow!
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Champions League bereik je of ­bereik je niet. De manier waaróp is een volstrekt neveneffect. Show me the ­money, en de sterren — zullen we ­Hazard uitnodigen?

Nochtans, ’t was bibberen, vanavond. U kent avonden als deze. Laat het lang 0-0 blijven, en je zult terechtkomen in het vagevuur van een voetbalwedstrijd.

Daarom, Club wilde gebruikmaken van het enthousiasme op de tribunes op het uur van de aftrap om Olympia ­helemáál in brand te steken.

Een blitz! Hoge balcirculatie, veel ­beweging, druk vooruit. Okereke trapte voorlangs, Openda vlamde in het zijnet. Het was buigen of barsten voor LASK Linz. Nú overeind blijven verhoogde hun slaagkansen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • John De roo

  @Carina Stuelens : het speciale aan voetbal is dat het in het hier en nu gespeeld wordt. Het interesseert geen kat wat er vorig jaar gebeurd is laat staan 10 jaar geleden. Het is ver gekomen dat een club als Anderlecht NU toptransfers (tus.10 en 15 M euro)moet laten schieten omdat er geen geld meer is. En dat mt een voorzitter die een paar miljard rijk is. Die Coucke ziet Anderlecht als het verlengde van zijn business. Als ze die niet rap buitenkegelen is er binnen een paar geen Anderlecht meer.

 • jammy cappon

  @carine stulens: blijkbaar is er niemand geïnteresseerd in de Mauve sterspelers. Misschien toch vlug weer Bayat opbellen, anders geraakt men ze niet aan de straatstenen kwijt. By the way, tegen wie speelt Anderlecht Europees of moet Kompany open trainingen organiseren tegen buitenlandse ploegen zodat jullie ook eens kunnen genieten van een Europese ploeg?

 • Carina Stulens

  @Dirk van der Weeën: we denken dat niet, weten het zeker. 34 titels tegenover 15...3 europabekers tegenover 0 NUL. Er zullen nog heel wat jaren overheen gaan vooraleer Club Brugge zich de grootste club van het land kan noemen. Of beter nog...dat zal er NOOIT van komen! En architect Vanaken kan moeilijk iets anders zeggen dan dat hij zich goed voelt bij Club Brugge omdat er niemand achter hem komt vragen.

 • André Christiaens

  De wedstrijd moest al gespeeld zijn op het ogenblik dat de speler van Linz met zijn vuist de bal weg duwt voor Openda, iedereen kon dit zien.

 • Nolle Verdonck

  @ Bernd vaes. Leer je plaats kennen, wat heeft Anderlecht zoal bijeen gesprokkeld in CL. Hoeveel keer 0 op 18? Sukkelaar