Ons rapport: zowat heel defensief compartiment schiet tekort, al waren er ook drie lichtpuntjes

REUTERS

Coucke: 4

Zal die knal van Szoboszlai nog vaak zien opduiken in zijn slaap. Pijnlijke en cruciale misser. Behoedde Genk met een knappe save wel van een vroege achterstand.

BELGA

Maehle: 5

Draafde als vanouds zijn rechterflank op en af. Prima wisselwerking met Ito en liet zich wel ringeloren bij de derde tegengoal.

BELGA

Dewaest: 4

Opnieuw kapitein. Hield zich tot de invalbeurt van Haaland goed staande, kreeg nadien geen vat op de Noor. Zag een kopbal op de paal belanden.

EPA

Lucumi: 4

Wordt met zijn snelheid en gave linkervoet beschouwd als de echte patron van de Genkse defensie. Wij hadden er meer van verwacht, Jhon. Ging in de fout bij goals 3 en 4.

Lucumi
BELGA Lucumi

De Norre: 4

Botste op zijn limieten. Had de pech dat Paintsil zijn enige goede offensieve actie verprutste. Nergens te bespeuren bij de tweede Oostenrijkse goal van Minamino.

BELGA

Cuesta: 6 

De surprise du chef deed het prima op het middenveld. Zorgde voor stootkracht en smoorde een aantal gevaarlijk tegenstoten in de kiem. Bemoedigend.

BELGA

Berge: 6 

Rustpunt aan de bal. Voor rust sterk in de balrecuperatie. Moet in staat zijn dat niveau negentig minuten aan te houden en daar slaagde hij niet in.

AP

Ito: 6

De Japanse batterijtjes zijn weer helemaal opgeladen sinds de komst van Wolf. Zéér bedrijvig voor rust. Al maakte hij op de belangrijke momenten net de verkeerde keuze.

BELGA

Hrosovsky: 5

Leest het spel zeer goed. Was ook vaak aanspeelbaar met slimme loopacties, aan de bal net iets te slordig.

Photo News

Paintsil: 5 

Miste dé kans voor Racing Genk. De Ghanees heeft kwaliteiten om in de Pro League het verschil te maken, maar weegt te licht voor de Champions League.

Paintsil
BELGA Paintsil

Samatta: 5 

Beleefde een lastige avond tegen Wöber en Onguéné. Kon in de slotfase zijn statistieken opsmukken met zijn derde treffer in de Champions League.

BELGA

Onuachu: 5

Mocht een halfuur meedoen, kon amper voor gevaar zorgen.

Bongonda: 6

De vervanger van Paintsil lag met een knal aan de basis van de Genkse eerredder.

Hagi: -

Viel in de slotfase in voor Ito.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gorissen Marcel

  Zoek een goede doelman, want deze vliegenvanger zal geen punten pakken. Roef is nog vrij.

 • Lucas Vissers

  Veel te licht ! Geen uitvluchten zoeken en wees eerlijk Dewaest is goed voor tweede provinciale !

 • ludo arijs

  Had Mazou een Mignolet gehad hij lag Nooit buiten !!! DeConde moet zijn fout leren toegeven een keeper daarmee wint of verliest een ploeg! Wil je aan de top meedraaien moet ge niet op een jongen van 18 schieten !!!

 • Ivan Smissen

  De makelaar die de mooiste cadeaus geeft, krijgt de beste punten voor zijn speler in zo een rapport. Dat is wat het fraudeonderzoek Vjelkovic ons geleerd heeft en wat Custovic onlangs ook toegaf op Extra Time. Wie gelooft die journalisten nog?

 • DANY VERBEKE

  Je hebt De Condé vergeten een 3 voor zijn keuzes