Ons rapport: pák 6'jes en één 7 terwijl ook één Genkenaar uit de toon viel

Photo News

Coucke 6

Hier en daar een aarzeling. Geen kans bij de 1-0. Hield Keïta met de voet van de 2-0. Opnieuw niets te verwijten bij de 2-1. Bleef vlot overeind.

AP

Cuesta 6

Positiefoutje bij de goal van ­Wijnaldum. Won vertrouwen en groeide in de wedstrijd. Wist behoorlijk wat duels in zijn voordeel te ­beslechten.

AFP

Dewaest 6

Patron van de driemansdefensie. Moest gaatjes dichten en wist behoorlijk wat schoten af te blokken. Ving Salah best goed op.

Action Images via Reuters

Lucumi 6

Kreeg snel geel toen hij Salah met een trekfout moest terugroepen. Werklust en agressiviteit. Zakte er naar het einde van de match wat door.

AFP

Maehle 5

Verdedigend een belabberde avond. Dacht even niet mee bij de 1-0 en liep van Oxlade-Chamberlain weg toen die de 2-1 ­binnenschoot. Herpakte zich.

EPA

Berge 7

Buffer voor de verdediging. Kuiste op wat hij kon. Wist zijn runs af en toe tot in de zestien door te zetten, maar aarzelde onterecht om zelf af te drukken.

Photo News

Hrosovsky 5

Soms vertrappeld, bij momenten nuttig en goed de ruimte bespelend, zoekt altijd een voetballende oplossing. Vervangen toen de tank leeg was.

Action Images via Reuters

Heynen 6

Loepzuivere hoekschop voor de 1-1 van ­Samatta. Moest zichzelf veel weggommen voor het ­collectief. Door Alisson van de 2-2 gehouden.

Photo News

De Norre 6

Serieuze test voor één van de minst ervaren Genkies. Vocht voor wat hij waard was. Deed verdedigend zijn best, maar ­aanvallend een beperkte rol.

BELGA

Ito 4

Hij moest met zijn snelheid centraal iets forceren, maar had moeite om uit de duels met Van Dijk te blijven. Aan zijn looplijnen en zijn lichaamstaal is nog werk.

REUTERS

Samatta 6

Wroetwedstrijd met veel verdedigende taken. Hij schuwde ze niet en nam zijn ­moment. Die goal op Anfield pakken ze hem nooit meer af.

REUTERS

INVALLERS

Ndongala 5

Kwam erin voor de kwakkelende Ito. Geen meerwaarde.

Bongonda -

Kwam er in de 85ste minuut in voor Hrosovsky. Te laat voor een beoordeling.

Onuachu -

Kwam er in de 85ste minuut in voor De Norre. Te laat voor een beoordeling.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • hugo wouters

  Uw verslaggever heeft een andere match gezien dan wij. Hij geeft slechts een 4 aan ITO, terwijl hij een 6 toekent aan Samatta. En deze complimenteert met zijn verdedigende taken. Sorry, die 6 is verdiend vanwege zijn mooi doelpunt, maar het eerste halfuur onder druk van Liverpool heeft hij wat rondgewandeld en liep hij niet eens de helft van wat ITO af liep die een dikke 6 verdient.

 • Norbert Deploige

  Commentators Gilles Decoster en Bart Raes een 4 om het zwakke commentaar en kleineren van het Belgisch voetbal. Straks zal het commentaar wel anders klinken. Amateurs.

 • Ricci Latte

  Een paar spelers die in het artikel een nog te hoge score krijgen vind ik, waaronder Dewaest, die vond ik echt geen hekkensluiter van niveau, Ito... was nergens !!! Nu ja, er is natuurlijk een overduidelijk klasseverschil en Liverpool had een deftige trainingsmatch afgewerkt, zo zie ik het...

 • joseph lemmens

  Voor het Racing Genk bestuur is er nog heel veel werk aan de winkel! In de Genkse jeugdacademie moeten er toch betere spelers rond lopen dan hetgeen men onlangs heeft aangekocht?