Ons hard rapport voor Club: zeven spelers flirten met buis, ééntje ook echt gebuisd

BELGA
Club Brugge beleefde een onvergetelijk hoera-moment in Istanbul, maar het kan echt niet terugkijken op een goeie match. Zonde, omdat blauw-zwart alles in handen had om straks in Jan Breydel tegen Real Madrid voor overleven in de Champions League te gaan. Daarom een slecht rapport voor blauw-zwart, met slechts één speler die de middelmaat oversteeg.

MIGNOLET: 6

Wat kon hij meer doen? Pareerde al na twee minuten een gevaarlijke vrijschop van Belhanda, maar vervolgens kansloos bij de 1-0. Nadien amper werk.

AFP

MATA: 5

Hervond zijn hoogvorm niet in Istanbul. Vaak slordig in balbezit en ook defensief een paar keer te kijk gezet door Bayram. Domme tweede gele kaart na het stuktrappen van de cornervlag.

Photo News

MECHELE: 6

Wat als? Dook in minuut 8 bij een hoekschop van Diatta uitstekend op aan de eerste paal. Alleen verdween zijn kopbal net naast. Speelde defensief meer dan zijn match.

EPA

DELI: 5

Zal wakker gelegen hebben van die tegentreffer. Liet zich veel te makkelijk aftroeven door Büyük. Zonde dat dat ene foutje zijn match een beetje overschaduwde.

AFP

RICCA: 5

Baalde dat Okereke zijn assist niet afrondde. Voorts onmachtig - dat verraadde zijn foutenlast. Kreeg voor het halfuur geel en mocht blij zijn dat er geen tweede volgde.

EPA

BALANTA: 5

De ene Champions League-avond is de andere niet. Alomtegenwoordig in PSG, tegen Galatasaray nooit een voet aan de grond. Verzoop samen met het Brugse middenveld.

Photo News

RITS: 5

Slachtoffer van de collectief zwakke eerste helft. Moest - ondanks een degelijke 45 minuten - in de kleedkamer blijven tijdens de rust. Bracht offensief te weinig.

Photo News

VANAKEN: 5

Niet de patron die hij met zijn ervaring en talent hoort te zijn. Kon zijn stempel nooit drukken op de match. Kopte zijn beste mogelijkheid recht op de doelman.

AFP

DENNIS: 4

“Misschien scoor ik nu wel drie keer”, mijmerde hij vooraf. Nou... Lukte zelfs geen drie goeie voorzetten. Rendeert duidelijk minder op de flank. Het toonbeeld van de vele foute keuzes.

Photo News

OPENDA: 5

Schreeuwde zijn ontgoocheling uit nadat Muslera zijn poging in minuut 36 redde - een zeldzame kans op een treffer. Voorts in de greep van de ervaren Turkse rotten.

BELGA

DIATTA: 7

Zelfs voor zijn geweldige doelpunt in minuut 92 de beste Brugse aanvaller. Zorgde als enige voor wat dreiging met dreigende acties en veel goeie wil. Zo euforisch dat hij zijn shirt uittrok en rood pakte.

Photo News

DE KETELAERE (46'): 6

Joker op het kampioenenbal. Na zijn basisplek tegen PSG nu vervanger van Rits. Het zal hem deugd doen dat er nu geen nederlaag in zijn statistieken komt.

Photo News

SCHRIJVERS (58'): 6

Kwam in de plaats van Dennis. Trapte na een goede cross van mede-invaller De Ketelaere hoog over.

AFP

OKEREKE (77'):  -

Verving Openda. Mag Diatta bedanken, want liet eerder een gouden kans op de gelijkmaker liggen. Trapte oog  in oog met Muslera ruim naast.

BELGA12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cleynhens

  Eindelijk de waarheid waarom die slak van FCB de "gouden schoen " heeft gewonnen !!!

 • jammy cappon

  Hoog tijd dat club een serieuze inspanning doet om een echte goalgetter te halen, want met die jeugdige spitsen halen ze het niet. Dat zou prioriteit 1 moeten zijn voor de wintermercato, een echte diepe trefzekere spits.

 • rik cappelle

  Met deze cijfers valt te leven maar ik maak toch graag een bedenking bij de "6" van Mechele want hij liet toch de pas bij het doelpunt van de Turken veel te gemakkelijk geven en dit herhaalde zich nog eens in de 2de helft toen hij opnieuw zomaar een voorzet liet trappen waar doelgevaar uit voorkwam.

 • Sjonny Martero

  Het gaat over afwerking. Ze hebben weinig potentieel als het over scoren gaat. En Dennis. Juist niets brengt hij aan.

 • Alex Minnen

  Blijkbaar zijn het bij Club Brugge eerlijke spelers en kopen ze geen punten. Wie neemt die punten nog serieus na wat we maandag hoorden hoe je een paar punten meer kunt krijgen.