Nooit in zijn carrière stond Thibaut Courtois in een grotere schietkraam dan bij Real Madrid

Thibaut Courtois tijdens de Clasico.
AFP Thibaut Courtois tijdens de Clasico.
Een must is het niet, maar een zevende clean-sheet is altijd welkom. Liever ligt Thibaut Courtois (26) in het Stadio ­Olimpico niet weer geveld op zijn rug, de armen gespreid. Nooit in zijn carrière stond hij in een grotere schietkraam dan bij Real Madrid.

Vijf in het mandje in Luzern met de Rode Duivels, drie op Eibar. Op sociale media, waar het geheugen van oproerkraaiers doorgaans niet verder reikt dan 24 uur, kreeg hij na de blamage bij de kleinste club in La Liga van enkelingen de stempel ‘de slechtste doelman uit de geschiedenis van Real Madrid’. De waan van de minuut regeert. Thibaut Courtois voorkwam ­zaterdag een zwaardere afstraffing. En wie er de beelden van de achttien tegengoals die hij dit seizoen in competitie­verband slikte bijhaalt, komt tot de conclusie dat de doelman weinig te verwijten valt. Een keeper is maar zo sterk als de ­defensie voor hem.

EPA

Je hebt 29% van dit artikel gelezen




16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Bekaert

  Ben geen absolute fan van Courtois maar wat ik hier allemaal lees gaat er los over . Een goede doelman alleen volstaat niet , het is een malaise bij Real .!

 • Willy Henderyckx

  Een doelman moet heersen in de kleine backlijn. Courtois blijft op zijn lijn plakken. Iedere corner,voorzet,altijd gevaar, Omdat hij op zijn lijn blijft staan. Overroepen doelman Geef anderen ook een kans bij de rode duivels.

 • Rudy Vanden Broeck

  En nu pas ziet men dus dat het niet de grote doelman is waarvoor hij wordt aanzien.

 • Gorissen Marcel

  In Real krijgt er veel binnen.ook bij de nationale ploeg. Dus het ligt aan hem en niemand anders. Is het niet tijd geworden dat hij zijn plaats bij de nationale ploeg afgeeft aan Mignolet. Laat er geen binnen bij zijn ploeg, dus beter. Zit wel op de bank.

 • vanrobaeys franky

  als de bankrekening maar gespijst blijft

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00