Nieuwe comeback! Cristiano Ronaldo met hattrick de held van Juventus, Atlético uitgeschakeld in Champions League

De spelers van Juventus bouwden een feestje in de kleedkamer. Opmerkelijk: trainer 'Max' Allegri bleef discreet afwezig, net zoals Hein Vanhaezebrouck twee jaar geleden na stunt van AA Gent op Wembley tegen Tottenham.
Juventus De spelers van Juventus bouwden een feestje in de kleedkamer. Opmerkelijk: trainer 'Max' Allegri bleef discreet afwezig, net zoals Hein Vanhaezebrouck twee jaar geleden na stunt van AA Gent op Wembley tegen Tottenham.
Juventus
JUV
Juventus JUV
3
0
Atlético Madrid ATL
ATL
Atlético Madrid
Andermaal een sensationele ommekeer in de Champions League. Cristiano Ronaldo zette met een hattrick tegen Atlético de scheve situatie op z’n eentje recht: 3-0. Juventus stoot alsnog door naar de kwartfinales van het kampioenenbal, de Madrilenen zijn uitgeschakeld.

Juventus stond vooraf voor een loodzware opdracht (de heenwedstrijd in Madrid eindigde op 2-0): minstens twee keer scoren tegen Atlético, een ploeg die in zijn vijf vorige matchen geen enkele tegengoal slikte. Maar het geloof in een straffe ommekeer was er. “Get ready to comeback”, viel er de afgelopen dagen meermaals te lezen op de social media van Juve.

En dat geloof vertaalde zich op het veld. De thuisploeg pakte uit met een furieuze start. Zo werd een vroege goal van Chiellini afgekeurd, nadat Ronaldo een fout op Oblak beging. Een dikke ‘oef’ bij Atlético. Maar nog voor het halfuur stond de 1-0 wél op het bord. Ronaldo (wie anders?) troefde Juanfran af en kopte de openingstreffer voorbij een kansloze Oblak.

REUTERS

De Madrilenen hadden het niet onder de markt, maar kwamen op slag van rust toch eens dreigen. Koke schilderde het leer op de knikker van Morata, die laatste kon zijn poging niet kadreren. Zo doken beide teams met een 1-0-stand richting kleedkamers.

De Oude Dame bouwde na de pauze voort op die 1-0. En na enkele minuten in de tweede helft was de 2-0 een feit. Ronaldo (weer hij) scoorde met het hoofd, Oblak redde het leer net áchter zijn doellijn. Het Juventus Stadium danste van plezier.

Nadien even windstilte, tot de ingevallen Kean een reuzenkans in minuut 82 voorlangs trapte. Op naar verlengingen? Neen. Bernardeschi had een geweldige run in huis en ging na een lichte por neer in de zestien. Strafschop! Ronaldo nam z’n verantwoordelijkheid en joeg de 3-0 tegen de netten. Een sensationele hattrick van de Portugees. Juve mag naar de kwartfinales in de Champions League, Atlético is uitgeschakeld.

AFP
REUTERS
AP
AP
AP
AFP
EPA
AFP19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Buelens Jean Pierre

  Die man wacht de bal af om daarna te scoren. Moen je dit een voetballer kan alleen scoren op op asist. Verder doet hij niets

 • Michel Rooms

  Dave Janssens, Real heeft nu juist dezelfde ploeg als de ploeg die drie maal de champions league won, met uitzondering van Ronaldo maar volgens U 'laat hij de ploeg niet beter spelen' ? Nou geef mij dan maar zo een speler 'die de ploeg niet beter laat spelen' zodat ik driemaal de champions league win. PS : Messi laat zijn zijn ploeg wel beter spelen maar wint NIET drie maal de champions league, dit even ter duiding.

 • jean petermans

  Alles behalve "vaaaamooooos" gisteren bij Atletico.

 • Pieter Denaecke

  Legende man, hoop dat hij nog lang doorgaat. Die gast heeft mij al veel avonden genieten van het voetbal bezorgd. CR7

 • Leo Foubert

  Ja Dirk Tuymans, als je Anderlechtsupporter bent dan ben je natuurlijk meer gewend dan de prestatie van Ronaldo gisteren.