Niet iedereen poeslief voor Leicester na Europese stunt: "Zullen gegarandeerd weer van hun voetstuk donderen"

Getty Images
Het ontslag van wondercoach Claudio Ranieri zal nog lang nazinderen in Leicester, maar het moet gezegd: sinds het vertrek van de charmante Italiaan weten 'The Foxes' ineens weer wat winnen is. Met dank aan Craig Shakespeare of toch vooral dankzij de spelers die nu ineens wel weer het niveau halen dat enigszins in de buurt komt van dat van vorig jaar? Wie zal het zeggen, maar de Schotse ex-coach Graeme Souness vindt het toch maar vreemd dat Leicester de voorbije weken een foutloze reeks heeft neergezet met zeges tegen Liverpool en Hull én zelfs een heuse stunt in de Champions League tegen Sevilla.

De sfeer in het King Power Stadium deed gisteravond denken aan die van de grote momenten van vorig seizoen. De blauw-witte vlaggen wapperden weer fier heen en weer en bij momenten zagen we weer dat dodelijke en lucide reactievoetbal met het genie van Riyad Mahrez en snelheidsduivel Jamie Vardy. De goals die kwamen echter van Wes Morgan en Marc Albrighton, uitgerekend twee spelers die vorig seizoen een niveau bereikten dat hun stoutste dromen wist te overtreffen.

Voetje gelicht
Wat ze toen echter onder Claudio Ranieri wél konden, leek dit seizoen ineens niet meer te lukken. Zat er een barst in het sprookjeshuwelijk? In Engeland werd volop gesuggereerd dat ze niet meer het volle pond gaven en hun Italiaanse coach een voetje wilden lichten. De resultaten sinds de C4 van Ranieri zijn dan ook opvallend, té opvallend? Graeme Souness, de 63-jarige Schotse ex-trainer van onder andere Glasgow Rangers en Liverpool, is alvast van mening dat de spelers hebben bijgedragen aan het ontslag van hun coach.

In luie zetel
En daar blijft het niet bij, hij heft een waarschuwend vingertje op: "De spelers van Leicester zullen gegarandeerd opnieuw van hun voetstukje vallen. Als een trainer één keer in de steek laten, zullen ze het nog doen. Sommige spelers dachten begin dit seizoen ineens dat ze sterren waren, kampioenen, en ze haalden hun voet van het gaspedaal. Ze leunden achterover in hun fauteuil, hadden een Bentley op hun oprit staan en misschien hebben ze hun huis ook een grondige facelift gegeven."

Uit de gratie
Souness verplaatst zich in het hoofd van Ranieri: "Wat doe je als trainer dan? Je drukt jouw spelers met de neus op de feiten. En vervolgens val je als Ranieri zijnde uit de gratie bij twee of drie invloedrijke spelers in de kleedkamer en de volgzame types laten zich meeslepen in het verhaal. Dat is wat er volgens mij is gebeurd bij Leicester. En uitgerekend die spelers denken nu dat ze helemaal terug zijn, dat ze weer groots zijn." Benieuwd of de ervaren Schot gelijk krijgt of niet. De komende weken en maanden zullen het uitwijzen.

Photo News
EPA
Photo News
Photo News
Photo News