Neymar & PSG woest op ref Kuipers: “Hij riep dingen die niet door de beugel konden. Het was respectloos”

REUTERS
Björn Kuipers was de gebeten hond na afloop van het duel tussen PSG en Napoli in groep C van de Champions League. De Nederlandse scheidsrechter kon op weinig sympathie van PSG rekenen. De wedstrijd eindigde op 1-1. 

“De scheidsrechter heeft dingen geroepen die niet door de beugel konden”, zei een gefrustreerde Neymar na afloop van de wedstrijd. “Het was respectloos. Ik wil zijn woorden niet herhalen, maar iemand hogerop zou er iets aan moeten doen. Hij kan niet zo respectloos zijn als hij tegen mij was. Men vraagt ons om respect te hebben voor de arbitrage. Dan mogen zij ook respect hebben voor ons.” Het was niet de eerste keer dat Neymar het aan de stok kreeg met Kuipers. Op het WK afgelopen zomer, in de wedstrijd tegen Costa Rica, kreeg de balvirtuoos geel nadat hem na tussenkomst van de VAR een penalty werd ontzegd.

Ook PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi was allesbehalve tevreden met Kuipers. “We verliezen hier twee punten door fouten van de scheidsrechter”, aldus de Qatarees. “Ik heb de beelden gezien. Net voor het doelpunt van Napoli is er sprake van buitenspel. Ook hadden we een penalty moeten krijgen voor de fout op Juan (Bernat). Als we die penalty krijgen is het 2-0 in plaats van 1-1. Maar we moeten dit accepteren.”

Getty Images

De voorzitter pleitte onder meer voor het introduceren van de VAR in de Champions League. Ook Gianluigi Buffon was het daarmee eens. “Met de videoscheidsrechter zijn dit soort fouten onmogelijk.”

Thilo Kehrer wilde niet alles op Kuipers steken, maar had toch het gevoel dat de Nederlander in het nadeel van de Parijzenaren floot. “Het is lastig om te zeggen of de scheidsrechter het verloop van de wedstrijd heeft veranderd, maar het is duidelijk dat de scheidsrechter op sommige momenten in ons voordeel had kunnen fluiten. We moeten de beslissingen helaas respecteren, maar het is lastig”, besloot de verdediger. 

EPA
AFP27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Meulenbergs

  Wat een blaaskaak is die Neymar, denk dat hij en hij alleen de beste en braafste is zeker. Zijn het WK en z'n show(s) nog niet vergeten hoor.

 • Ricardo Paulssen

  Jean Pierre Tibermont, dat noemt men in de volksmond zelfvertrouwen. zou men in België meer van kunnen gebruiken

 • Ronaldo vatrijp

  Als je een Nederlander om zijn mening vraagt, dan krijg je die, en vraag je er niet om dan ook.

 • Georget PAPPENS GEORGET

  Voetbal is een sport. 23 acteurs en iedereen maakt fouten. Dus aanvaarden. Ik zal meer zeggen... Bij een fout gaan de spelers op 5cm van de ref staan. Perimeter(5 m) instellen en overschrijden is minstens geel. Stoer doen als kleine kinderen(soms over de schreef) omdat ze in beeld zijn.

 • Rigobert Deleu

  is me dat een bleiter , zijn liedje is nog niet uitgezongen na het WK .