Nederland smult van 19-jarige debutant die Ronaldo met “ippon” onder de grasmat stopte: “Bazenactie!”

Photo News
Geen winnaar in de kwartfinale van de Champions League tussen Ajax en Juventus. De partij eindigde op 1-1, al had het zonder de professionele fout van debutant Jurgen Ekkelenkamp op Cristiano Ronaldo anders kunnen lopen. Een actie die nu in heel Nederland op bijval kan rekenen.

Net als tegen Real Madrid toonde Ajax ook tegen Juventus weinig angst te hebben voor een Europese topclub. De ploeg vol ‘jonkies’ van coach Erik Ten Hag deinsde gisteren niet terug in de Champions League. Naast Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt was er met Jurgen Ekkelenkamp ook plaats voor een nieuw gezicht uit de jeugdacademie. Ten Hag gunde de 19-jarige middenvelder zijn eerste Champions League-minuten in zijn tweede match voor de hoofdmacht van Ajax. Ekkelenkamp - goed voor een schot op doel - speelde met lef. Of de tegenstander in kwestie Cristiano Ronaldo of Paulo Dybala heette, het maakte allemaal weinig uit. 

Exemplarisch was dan ook de overtreding die hij maakte in de slotminuten. Juventus kon nog één keer counteren en daarbij trok Cristiano Ronaldo zijn motor nog eens op gang. Ekkelenkamp snelde te hulp en stopte de aanval door de Portugees - niet in balbezit - professioneel onderuit te werken. Een terechte gele kaart en een beetje anti-voetbal van de 19-jarige Champions League-debutant, maar de overtreding bespaarde Ajax misschien wel een late tegengoal.

Na de partij stond Twitter al snel vol met zinspellingen op de actie van Ekkelenkamp. Daarbij had het gros van de volgers het vooral over de durf die Ekkelenkamp in zijn Europese debuutmatch aan de dag legde om Ronaldo met “ippon” tegen de grasmat te werken. Bekijk hieronder een greep uit de beste tweets rond de actie van Ekkelenkamp.

AFP

Ekkelenkamp: “Ronaldo moest neer”

Ekkelenkamp kon na de match nog steeds niet geloven dat hij was ingevallen in een kwartfinale van de Champions League: “Maar het schijnt toch echt gebeurd te zijn”, lachte hij. “Er moesten nog twee spelers afvallen en op de tribune plaatsnemen”, zei hij. “Daar zat ik ook al niet bij.” Ekkelenkamp kreeg in de tweede helft een seintje dat hij mocht warmlopen. Voordat de middenvelder het wist mocht hij de moegestreden Lasse Schöne vervangen. “Dan weet je bijna niet wat je meemaakt” vertelde hij. “Plotseling wist ik me zelfs vrij te spelen en kreeg ik een kans. Ik zag die bal er al in gaan maar helaas was de doelman er nog.”

Ook over zijn gele kaart sprak Ekkelenkamp nog even na de wedstrijd. “Ik moest die counter eruit halen. Ronaldo moest neer. Natuurlijk maakt het dan niet uit dat het om Ronaldo gaat. Ik dacht alleen, hij mag niet nog een keer scoren.”

Een greep uit de leukste tweets

REUTERS57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jacques weterings

  De meeste ploegen worldwide kunnen van Ajax leren. Dat is, op 'n dip na, de laatste 50 jaar niet anders geweest.

 • Carlos Simonis

  Geloof maar dat C.Ronaldo achteraf deze actie van debutant Jurgen Ekkelenkamp wel kan waarderen. Het is geen grove overtreding op hem maar wel in het belang voor zijn team. Juventus zonder C.Ronaldo of Juventus met C.Ronaldo is een wereld van verschil.

 • Eduard Janssens

  Ik heb een hele mooie wedstrijd gezien van Ajax kunnen wij nog veel van leren

 • Raf Vertongen

  Een rode kaart geven dan doen ze zoiets niet meer

 • Ludo Van der Auwera

  Grove fout maar proper uitgevoerd. Dit moet kunnen en je weet dat dit een gele kaart kost. In elk geval weten we ook dat er weer een pak jong talent rondloopt bij Ajax. En we hebben ook geleerd dat als Juventus de CL wint dit jaar, dan is Ajax de best voetballende ploeg van dit moment in Europa.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00

Video