Ga naar de mobiele website
^ Top

Munaron over keuze om Kums achterin te posteren: "Waar was dat voor nodig?"

PHOTO NEWS
Hét gespreksonderwerp na de 3-0-nederlaag van Anderlecht tegen Bayern München was natuurlijk de keuze van René Weiler om Sven Kums plots achterin te posteren. Die keuze pakte verkeerd uit, want na tien minuten kreeg Kums al een rood karton onder de neus geduwd. Ex-Anderlecht-doelman Jacky Munaron snapt die keuze niet. "Onder Weiler heeft Anderlecht nog nooit met vijf spelers achterin gespeeld en dan gaat hij dat plots in München doen. Vreemd", aldus Munaron.

Munaron fronste de wenkbrauwen al vóór de aftrap in München. Niet het moment om te beginnen pokeren, oordeelde de 61-jarige doelmannentrainer van futsalploeg Halle-Gooik.

"Je moet op verplaatsing gaan spelen bij één van de beste ploegen ter wereld en kiest dan voor een opstelling waarin je ploeg nooit eerder speelde. Dat vind ik vreemd", aldus Munaron. "Was Weiler bang voor Bayern? Of wilde hij de boel gewoon onder controle houden? Ik weet enkel dat er na tien minuten van een wedstrijd al geen sprake meer was."

"Kums is geen verdediger. Hij speelde nog nooit op die positie en mist snelheid om daar echt van waarde te kunnen zijn. Dat bleek ook na tien minuten. Zijn positie was niet goed toen de bal vertrok en dat kan je Kums niet verwijten. Als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder spelen, is compleet anders. Ik vraag me toch af waar deze tactische ingreep voor nodig was. Ik snap het niet zo goed."

BELGA

De positie van Kums was niet goed toen de bal vertrok en dat kan je hem niet verwijten. Als centrale verdediger of als verdedigende middenvelder spelen, is een wereld van verschil

Jacky Munaron
Photo News
EPA

"Het rommelt in Beierse kleedkamer"

Bayern won dan wel met 3-0, maar de Duitse recordkampioen maakte geen verpletterende indruk tegen Anderlecht, zo zag ook Munaron. "Ik denk dat het rommelt in de kleedkamer van de Duitsers", aldus Munaron. "De uithaal van Lewandowski over de transferpolitiek van de club was al een teken aan de wand en als je dan ook zag hoe Ribéry vanavond het veld verliet. Neen, ik denk niet dat het de sfeer goed zit bij Bayern."

Munaron keek voorts al even vooruit. "De volgende match, thuis tegen Celtic, wordt enorm belangrijk. Bayern en Paris Saint-Germain zullen strijden om de groepswinst en Anderlecht zal moeten afrekenen met Celtic. Thuis moet Anderlecht absoluut winnen en dan hopen dat het Bayern of PSG eens punten kan afsnoepen."

BELGA
Photo News
AFP
photo_news
Meer over3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • eric debanne

    Wekker zou beter van beroep veranderen ! Die pipo is nefast voor Anderlecht !

  • Ben Passemier

    Weiler kent niets van voetbal!

  • Jeoffrey Van winnendaele

    Lol, weiler is de boel daar aan het verzieken. Laat zijn speler afgaan op de verkeerde positie voor gans europa. Ik denk dat hij kums niet wou maar het bestuur heeft die transfer geforceerd. Alleen kunnen zij het team niet opstellen?Zijn ontslag wenkt zij maar zeker.

Gesponsord

Meld een bug