Ga naar de mobiele website
^ Top

Mourinho bekent: "Ik voel me zwakker zonder Fellaini"

REUTERS
Wegsteken doet hij het niet. José Mourinho is een grote fan van Marouane Fellaini. Dat herhaalde hij vandaag nogmaals op zijn persconferentie voor de Champions Leaguematch tegen Basel: "Ik voel me zwakker zonder Fellaini."

Fellaini (29) sukkelt nog altijd met de kuit. Een lichte blessure die hij opliep in de interland tegen Griekenland. En dat baart Mourinho zorgen. Zaterdag zei hij al dat de match tegen Stoke (2-2 gelijkspel) een ideale match zou geweest zijn voor de Rode Duivel. Op zijn persconferentie vandaag ging hij nog een stapje verder: "Fellaini heeft gisteren niet getraind. Laten we zien of hij vandaag kan hervatten. (zucht) Hij is een erg belangrijke speler voor mij. Belangrijker dan jullie kunnen inbeelden. Ik voel me zwakker zonder Fellaini in mijn team. Het maakt niet uit of hij op het veld staat of op de bank zit. So, als zijn kuit beter aanvoelt, zal hij in de selectie zitten. Omdat ik hem nodig heb."

Photo News
AP

Net als alle andere van zijn vorige trainers (Boskamp, Preud'homme, Bölöni, Moyes, Martínez, Van Gaal) heeft ook Mourinho een boon voor Fellaini. Omdat hij plichtsbewust is, luistert, altijd het beste van zichzelf geeft en nooit de kop laat hangen. De droom voor elke coach. In een exclusief interview in mei in deze krant vertelde Fellaini over zijn speciale band met Mourinho: "Aan de manier waarop hij goeiedag zei en met me sprak voelde ik vertrouwen. Als ik zoiets voel, ben ik bereid tot alles. Als ik mijn voet moet breken voor hem, doe ik dat. Dat ben ik. Als iemand oprecht om me geeft, geef ik veel terug."

AFP
Photo News

Hazard start niet tegen Qarabag

Eden Hazard moet bij Chelsea nog wachten op zijn kans. Hij start niet tegen Qarabag. Antonio Conte vindt dat zijn sterkhouder, na drie maanden blessureleed, nog niet scherp genoeg staat. Pas als hij helemaal 100 procent is, zal hij hem opstellen. "We moeten vermijden om domme risico's met hem te nemen", zei zijn trainer. "Hij maakt deel uit van mijn kern en werkt hard om zijn beste conditie te vinden. Hij heeft nog een beetje meer tijd nodig. Hij zit dinsdag op de bank." Vorig weekend mocht Hazard invallen tegen Leicester. Hij zit te popelen om terug te spelen voor zijn team en voelt zich klaar. De trainer en zijn staf denken daar voorlopig anders over. Michy Batshuayi krijgt tegen Qarabag wel opnieuw de kans om zich te bewijzen. Conte kondigde immers een aantal wijzigingen aan.

Getty Images
Getty Images4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • BertPienter

  Fellaini, beperkt voetballer maar heerser in de lucht, een geweldige duelkracht en een tomeloze inzet.

 • Luk Goffin

  Fellaini is een grote meneer op en rond het veld ...

 • Jo W

  Een echte game changer, fellaini.

 • marc verkest

  Zo een beest kan iedere ploeg gebruiken. Al heeft hij een donker kantje. Zijn elleboog werk tijdens de wedstrijd. Maar toch. Iedere ploeg kan hem gebruiken. En is er veel op vooruit gegaan.

Gesponsord

Meld een bug