Mourinho bedankt ballenjongen na spectaculaire comeback Spurs: “Dat ventje was briljant”

Mourinho bedankte de ballenjongen met een handshake en een knuffel.
rv Mourinho bedankte de ballenjongen met een handshake en een knuffel.
Een knuffel voor een ijverige ballenjongen. Graag had José Mourinho het knaapje dat Tottenham mee aan de 2-2 hielp uitgenodigd in de kleedkamer, maar hij vond hem niet meer. The Special One op zijn charmantst. Ballenjongens hebben altijd deel uitgemaakt van zijn strategie. 

Met dank aan de ballenjongen. José Mourinho liet na de spectaculaire comeback van Tottenham tegen Olympiakos (4-2) niet na een ‘figurant’ in de hulde te betrekken. De 2-2 van Harry Kane kwam er immers na een alerte tussenkomst van een ballenjongen. Die gooide de bal vliegensvlug naar Aurier, die met een inworp Moura de diepte instuurde. Seconden later maakte Kane gelijk. Het sein voor Mourinho om de ballenjongen uitvoerig te bedanken met een handshake en een knuffel.

“Ik hou van slimme ballenjongens, zoals ik er zelf van mijn tiende tot mijn zestiende ook één was”, aldus Mourinho na de wedstrijd. “Ik was echt een briljante ballenjongen. En dat ventje was ook briljant. Hij las de wedstrijd en zat niet naar de tribunes te kijken. Hij snapte het en gaf een belangrijke assist. Het was een belangrijk moment voor hem, dit zal hij nooit meer vergeten. Ik wilde hem na de wedstrijd uitnodigen in onze kleedkamer om de overwinning met ons te vieren. Spijtig genoeg was hij al vertrokken.”

Ballenjongens hebben altijd deel uitgemaakt van de strategie van Mourinho. Toen hij nog trainer van Chelsea was las hij Op Crystal Palace een knaapje ooit op vriendelijke manier de levieten. Hij holde uit zijn technische zone om te voorkomen dat Cesar Azpilicueta de ballenjongen te lijf ging. Met regelmaat klaagde hij er ook over. 

Mason Mount, momenteel smaakmaker bij Chelsea, vertelde onlangs een grappige anekdote. Hij was als kind ballenjongen bij de eerste ploeg. “Als we op voorsprong stonden in de Champions League dan zou Mourinho ons aanmanen op de bal niet zo snel terug te gooien.”

Action Images via Reuters8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ETIENNE BOECKX

  Hij heeft gelijk als hij stelt dat die ballen jongen het spel goed leest, beter dan hemzelf dan want dank zij die ballen jongen kan Tottenham scoren niet door de nederigge hahahaha ik kom niet meer bij hahahaha.

 • Alain Mallinus

  Beste trainer ooit ? Hij gaf DEbruyne geen kans, zette Mo Salah in de b-ploeg en moest Lukaku niet hebben (Ik ook niet trouwens)...dit alles bij Chelsea. Dan als trainer van ManU koopt hij de slechtste van de 3 terug voor 80 milj...als je zo kunt flateren ben je idd the special one !

 • rik cappelle

  De 'Special One' op zijn best. Wees maar zeker dat die strategie op voorhand afgesproken werd met alle ballenjongens.

 • Jack Trijp

  Altijd en overal probeert hij wel, opeen of anderen manier, de aandacht op zichzelf te krijgen.

 • KRIS MULLER

  Beste coach ooit