Mignolet en co uitgeschakeld, Real pakt 18 op 18


Fabian Frei Goal - Liverpool 1 - 0 Basel... by latesthighlights4u
Liverpool speelde vanavond in de Champions League 1-1 gelijk tegen Basel. De ploeg van Rode Duivel Simon Mignolet had een overwinning nodig om zich nog te kwalificeren en moet zich dus tevreden stellen met een plaatsje in de Europa League. Real Madrid had in het eigen Bernabéu geen kind aan Loedogorets: 4-0. De 'Koninklijke' eindigt zo de groepsfase foutloos en is met 18 op 18 de autoritaire winnaar in groep B.

Liverpool wist wat het moest doen als het zich nog wilde kwalificeren voor de volgende ronde: winnen. Dat was in de eerste helft echter niet aan de 'Reds' te zien. Er werd slordig gevoetbald en kansen vielen er niet te noteren. Dan deed Basel het beter, de Zwitsers kwamen er af en toe snedig uit. Frei rondde een van die aanvallen af met een knappe lage schuiver, Mignolet was geklopt: 1-0.

Na de koffie ging het van kwaad naar erger voor Liverpool toen Markovic, bij de rust ingevallen, na een kwartier rood kreeg voor een slag richting Safari, ex-Anderlecht. Gek genoeg gingen de 'Reds' nadien beter voetballen en een kleine 10 minuten voor afluiten scoorde Steven Gerrard met een heerlijke vrije trap. De kapitein gaf Anfield weer hoop, maar verder dan die treffer kwam Liverpool niet.

Door het gelijkspel kwalificeert Basel zich voor de volgende ronde, de 'Reds' moeten zich tevreden stellen met een plaatsje in de de Europa League.


Steven Gerard Amazing Free Kick Goal Liverpool... by Football--Live

Real Madrid foutloos

Titelverdediger Real Madrid is de autoritaire groepswinnaar in groep B. De 'Koninklijke' was al lang zeker van de volgende ronde (en groepswinst), maar zette vanavond de kroon op het werk: 4-0 tegen Loedogorets. In de eerste helft kreeg Marcelinho rood toen hij een kopbal van Varane met de hand redde op de lijn, Ronaldo scoorde de penalty. Voor de Portugees doelpunt nummer 72 in de Champions League, daarmee is hij alleen tweede in de topschuttersstand aller tijden.

Nog voor de rust verdubbelde Bale de score. Na de rust dikten Arbeloa en de ingevallen Medrán nog aan. Door de zege pakt Real Madrid 18 op 18 en eindigt het de groepsfase dus foutloos. Ancelotti en zijn troepen boeken zo hun 19e zege op rij. De Madrilenen verbreken daarmee het record van aartsrivaal Barcelona, dat 18 zeges op rij boekte.

Daarnaast sluit Real de groepsfase af met doelsaldo van 16-2. Daarmee kon het de eigen recordcijfers uit het seizoen 2011-2012 (achttien uit zes, doelsaldo 19-2) net niet verbeteren. Met de 'Koninklijke' (twee keer), slaagden ook Spartak Moskou, AC Milan, Barcelona en Paris Saint-Germain er ooit in om de groepsfase van de Champions League zonder puntenverlies af te sluiten.


Real Madrid 4 - 0 Ludogorets Champions League... by ViralDailyTV