Meunier verrassende naam in selectie Club voor duel tegen Man United

Club Brugge-coach Michel Preud'homme kan morgen in de terugwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Champions League tegen Manchester United opnieuw op sterkhouder Thomas Meunier rekenen. De rechterflankverdediger is hersteld van de knieblessure die hem enkele maanden parten speelde en is door Preud'homme meteen opgenomen in de 20-koppige selectie van Blauw-Zwart voor de kraker tegen de Mancunians.

Meunier liep begin juni, op stage met de Rode Duivels in Bordeaux, een scheurtje in de kniepees op en lag sindsdien in de lappenmand. Onlangs hervatte hij de groepstraining. Zijn beschikbaarheid is goed nieuws voor MPH, die vooral in zijn verdedigend compartiment een pak spelers moet missen. In de selectie voor het duel tegen United ontbreken onder meer de geblesseerden Timmy Simons en de geschorste Brandon Mechele.

Opponent Manchester United, dat woensdag in Jan Breydel een 3-1 voorsprong uit de heenmatch verdedigt, stapte dinsdag met achttien spelers - onder wie Adnan Januzaj en Marouane Fellaini - het vliegtuig op. Coach Louis van Gaal kan over een nagenoeg volledige selectie beschikken. De Nederlandse manager mist alleen verdediger Phil Jones, die door een milde vorm van trombose al wekenlang aan de kant staat. Van Gaal laat Antonio Valencia en doelman David De Gea thuis. De Gea wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en zolang de Spaanse keeper daarmee bezig is, stelt Van Gaal hem niet op.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS