Messi, Messi en nog eens Messi: 'Leo' scoorde in zijn eentje al evenveel goals op kampioenenbal als Man. City

Photo News
Surprise surprise: Lionel Messi vertolkte vanavond voor een zoveelste keer de hoofdrol in de Champions League. De Argentijn zit intussen aan 100 goals op het kampioenenbal. Alleen Cristiano Ronaldo doet nóg beter. Een overzicht van de strafste cijfers van deze voetbalavond.

* Lionel Messi scoorde zijn 99ste en 100ste goal in de Champions League en is de tweede speler na Cristiano Ronaldo (117) die de kaap van 100 doelpunten haalt. Messi had daar 123 CL-optredens voor nodig. Eeuwige rivaal Ronaldo veertien meer (137).

* Met zijn 100 CL-goals doet Messi in zijn eentje even goed als Manchester City (100).

* Messi scoorde na twee minuten en zes seconden - zijn snelste snelste goal in competitieverband ooit. Op 25 juni 2014 vond ‘Leo’ de weg naar doel na twee minuten en 26 seconden tegen Nigeria op het WK 2014. Voordien lukte hij zijn snelste goal voor Barcelona na twee minuten en 41 seconden op 29 augustus 2010 in de 3-0-zege tegen Racing Santander.

* FC Barcelona behaalt voor de elfde opeenvolgende keer de kwartfinales. De langste reeks ooit. 

* Alleen Bayern stootte tot dusver vaker door richting de laatste acht (17). Dat is één keer meer dan Barcelona (16).

* Luis Suárez tekende vandaag voor zijn 30ste assist aan het adres van Lionel Messi. In alle competities samen doen alleen Dani Alves (40), Andrés Iniesta (38) en Xavi (31) beter.

* Luis Suárez is de speler met de meeste doelpogingen (26) zonder daarin te scoren deze CL-campagne.

* Ousmane Dembélé is de vijfde Fransman die scoort voor Barcelona, na Frédéric Déhu (1), Lucas Digne (1), Ludovic Giuly (4) en Thierry Henry (8).

* Chelsea verliest voor het eerst van Barcelona na acht wedstrijden zonder nederlaag (twee overwinning, zes gelijke spelen). De laatste nederlaag dateerde van 22 februari 2006.

* Voor de zevende keer in negen CL-optredens houdt Barcelona een clean sheet. De enige spelers die tot dusver wisten te scoren tegen de Catalaanse grootmacht waren Dimitris Nikolaou (Olympiakos) en Willian (Chelsea). 

Photo News13 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Luc Cleynhens

  En nog altijd zijn er onnozelaars die Hazard vergelijken met Messi !!! Messi en Ronaldo staan op eenzame hoogte, daaronder zitten nog een tiental toppers waaronder De Bruyne en daarna vele vele trappen lager zit ergens nen Hazard .......te mokken, slenteren, wat een verschil met de echte toppers.

 • AUGUSTIN GHIJSELS

  De Koning van Nou Camp zette gisteren de puntjes nog eens op de i:de Engelsen hadden hem uitgedaagd met hun spandoek God save the King,maar na 2 minuten kon Courtois ze al schudden!Hoe dom kunnen die Engelsen toch zijn!

 • Robert Lemaire

  Ik ben barca fan maar Cristiano Ronaldo is de beste voetballer ooit

 • Rick Daelemans

  Dank u Nancy jij hebt het tenminste door,MESSI doe alles, maakt de acties en maakt alles af,Ronaldo doe het laatste,MESSI beste ooit.

 • Jos driesen

  Da manier waarop?? Wa maakt da nu uit? Ne goal is ne goal. En Ronaldo heeft +200 assists en scoort met rechts, met links, met het hoofd, van overal. Messi kan alleen maar bij Barcelona spelen, hij heeft bang om door de mand te vallen zonder het grote veld van camp nou en iniesta binnekort ook weg. Ai Ai gedaan met de Messias