Lukaku legt uit waarom hij na uur naar de kant moest: “Ik heb een tik gekregen van Witsel”

Van je collega-Duivels moet je het hebben. Na een uur zat Inter - Dortmund erop voor Lukaku. Met amper 8 baltoetsen was het niet zijn meest gelukkige Champions League-match, maar dat was niet de hoofdreden achter zijn vervanging, zo vertelt Romelu bij Gilles De Bilde van VTM NIEUWS. “Ik moest een behandeling krijgen voor mijn voet na een tik van Axel in de eerste helft.” Al geeft Lukaku ook grif toe dat het “vandaag gewoon wat minder was” wat betreft de service naar hem toe. Maar dat frustreert hem alles behalve.

LEES OOK. 8 baltoetsen op een uur: Lukaku beleeft moeilijke avond, maar Inter wint wel van Dortmund

Axel Witsel van zijn kant kon moeilijk tevreden zijn met het resultaat (2-0), wel vond hij Borussia niet slecht spelen. “Alleen ontbrak die laatste bal en présence in de vijandelijke zestien. Duidelijk dat we Paco (Alcacer, nvdr) en Reus misten. Maar dat is geen excuus. Er was ook een fysiek verschil. Dit is Italië hé, als je naar hun verdedigers kijkt... Dan zijn wij lichtgewichten. Zeker in de duels speelde dat een rol. Maar er is nog niets verloren in deze groep, voor niemand. Er is nog de thuismatch tegen Inter. Die moeten we nu wel absoluut winnen.” 

Waarna Witsel het programma voor de komende weken opsomt. “Zaterdag Schalke, woensdag tegen Gladbach in de beker, zaterdag Wolfsburg, dan Inter thuis en dan naar Bayern, vlak voor de laatste twee EK-kwalificatieduels met de Duivels. Drie zware weken, maar we hebben er de selectie en het talent voor. Persoonlijk hoef ik ook geen rust, ook niet voor de nationale ploeg. Ik wil altijd spelen en ervoor zorgen dat we met België die eerste plaats afdwingen, zodat we ons op het EK verre verplaatsingen kunnen besparen.”

Romelu Lukaku in Milaan.
VTM NIEUWS Romelu Lukaku in Milaan.