Luis Enrique: "Eerst vieren, dan beslissen over toekomst"

ANP
Amper een halfjaar geleden leek hij nog op weg naar de uitgang bij FC Barcelona, maar gisteren vierde Luis Enrique de derde hoofdprijs van dit seizoen. Na de landstitel en Spaanse beker won de Catalaanse trots in Berlijn de Champions League, door Juventus in de finale met 3-1 te verslaan. "Ik ben heel trots op wat we gepresteerd hebben", jubelde de 45-jarige Spanjaard na zijn eerste seizoen als trainer van Barcelona. "Het was een spectaculair jaar en een historisch seizoen."

De Catalanen zetten in Berlijn de kroon op een uitmuntend seizoen. "We hebben de 'triple' gewonnen, beter kan niet. Van de zestig wedstrijden die we hebben gespeeld, gingen er slechts zes verloren en vier keer speelden we gelijk. Deze cijfers tonen aan dat Barcelona één van zijn beste seizoenen ooit heeft gehad."

Over zijn eigen toekomst wilde Luis Enrique weinig kwijt. "We gaan zondag (vandaag, red.) feest vieren in Barcelona. Beslissingen nemen we op een later tijdstip."

EPA
AP
GETTY

Allegri: "Nuttige les"
Bij Juve-trainer Massimiliano Allegri overheerste ondanks de nederlaag toch trots. "De jongens hebben een geweldig seizoen gedraaid, complimenten daarvoor. Ook in de finale speelden we fantastisch. Helaas slaan geweldige spelers zoals die van Barcelona juist op de momenten toe dat je denkt ze onder controle te hebben. Op de beslissende momenten waren we een beetje naïef."

Juventus is in eigen land al jarenlang dominant, maar kwam in Europa steeds te kort om de stap naar de top te maken. Dit seizoen nestelde de Italiaanse kampioen en bekerwinnaar zich echter weer tussen de Europese elite. "Daar doet deze nederlaag niets aan af. We hebben onze naam weer gevestigd, nu moeten we hierop verder bouwen", zei Allegri. "De finale was wat dat betreft een nuttige les voor ons."

EPA
EPA
EPA