Louis van Gaal: "Club Brugge is een goede ploeg"

AFP
Manchester United werd vrijdag bij de loting voor de play-offs van de Champions League aan Club Brugge gekoppeld. Op papier is de Engelse topclub de uitgesproken favoriet, maar toch is Louis van Gaal op zijn hoede.

"Club Brugge is een goede ploeg", liet de Nederlandse coach optekenen. "Ze bereikten vorig seizoen de kwartfinales van de Europa League en eindigden als tweede in de Belgische competitie. Maar we gaan tegen elke ploeg uit van onze eigen sterkte. We willen doorstoten in deze competitie."

De 63-jarige Van Gaal heeft als speler een verleden in België. Tussen 1973 en 1977 droeg de oud-middenvelder het shirt van Antwerp. "Het zal leuk worden om terug te keren naar België. Ik maakte mijn debuut als speler van Antwerp tegen Club Brugge", herinnerde Van Gaal zich.

Alexander: "Belgisch voetbal op zijn hoogetpunt"
Ook John Alexander, clubsecretaris, reageerde na afloop van de loting meteen voorzichtig. Het Belgische voetbal is op zijn hoogtepunt en we hebben met Fellaini en Januzaj twee Belgen in de ploeg die ons op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt."

Al stopt Alexander de ambitie en het vertrouwen niet onder stoelen of banken. "We zijn uiteraard verheugd dat we weer meedoen in de Champions League. We zijn terug waar we willen zijn en kijken vol vertrouwen elke match tegemoet. Meer nog, we hopen de Beker met de Grote Oren op het einde in de lucht te mogen steken."