Liverpool-fans worden gevraagd om in Kiev opnieuw te boeken voor CL-finale (met hotelprijzen tot 17.000 euro), maar vriendelijke Oekraïner schiet te hulp

De 27-jarige student Victor Kylymar richtte een Facebook-groep op met de naam 'Kyiv free couch' om de getroffen supporters onderdak te bieden.
Photo News De 27-jarige student Victor Kylymar richtte een Facebook-groep op met de naam 'Kyiv free couch' om de getroffen supporters onderdak te bieden.
De hotels in Kiev willen maar al te graag munt slaan uit het feit dat de finale van de Champions League doorgaat in Oekraïne. Een supporter van Liverpool boekte maanden geleden al een hotel voor het weekend van 25 mei, maar kreeg nadat Liverpool zich wist te plaatsen voor de finale te horen dat zijn reservatie geannuleerd werd. Hij mocht wel opnieuw boeken aan een duizelingwekkende prijs van bijna 17.000 euro. Gelukkig schiet de lokale bevolking te hulp en laten ze de supporters gratis bij hen thuis overnachten.

De hoteleigenaars in Kiev hebben geld geroken. Nadat Liverpool zich plaatste voor de finale van het kampioenenbal gingen de prijzen voor een overnachting plots fors de hoogte in. Om even een voorbeeld te geven. Een supporter van Liverpool hoopte maanden geleden al op een CL-mirakel en reserveerde bij een hotel voor twee nachten aan een voordelige prijs van 86 euro. Nadat bekend werd wie er straks in de finale mag aantreden, kreeg hij plots de melding van Booking.com dat zijn boeking geannuleerd werd. Hij mocht zijn reservatie voor vier volwassenen en een kind wel opnieuw boeken. Maar dan wel aan de astronomische prijs van bijna 17.000 euro. 

Het is geen alleenstaand feit. Heel wat andere hotels en appartementen trokken hun prijskaartje stevig de hoogte in. Een andere supporter toonde aan dat de normale prijs van zo'n 90 euro plots veranderde naar bijna 9.800 euro. Ook het hostel Vetryanaya Gorka veranderde het geweer van schouder. De gemaakte boekingen werden geannuleerd met de melding dat er "geen elektriciteit of water aanwezig zal zijn op de aangegeven dagen".

Een man kon het niet meer aanzien en besloot de touwtjes in handen te nemen. De 27-jarige student Victor Kylymar richtte een Facebook-groep op met de naam 'Kyiv free couch' om de getroffen supporters zo onderdak te bieden. Bewoners in Kiev kunnen op die manier melden dat ze fans gratis willen ontvangen op de avond van de Champions League-finale. 

Ondertussen werd er een Facebook-groep opgericht om de fans gratis onderdak aan te bieden.
Facebook Ondertussen werd er een Facebook-groep opgericht om de fans gratis onderdak aan te bieden.

Kylymar schoot te hulp nadat hij hoorde dat een koppel honderden dollars vroeg zodat een supporter kon overnachten op de stoel van een tandarts. "Dat was voor mij buiten de grenzen van het gezond verstand en gewoon waanzin", vertelde de Oekraïner aan Reuters. Meer dan 5.000 mensen zijn ondertussen lid geworden van de Facebook-groep.

REUTERS7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ramon Simon

  Oekraïne is één van de corrupte Europese landen. Welkom bij de EU.

 • jozef van riel

  Dus Dirk. Ik heb u iets verkocht voor een afgesproken prijs. Ik hoor nu dat u de euromillions hebt gewonnen en ik vertiendubbel de prijs. Eerlijk volgens u!

 • rudolf jacobs

  het begin van het einde van de europa league finales,nu hier in Kiev,morgen elders doe zo voorts de wereld heeft een zware les nodig in alles niet alleen in voetbal,

 • Kim De Mulder

  Kiev is Kyiv in het Nederlands.......

 • Dirk Vangossum

  Is dat niet de vrije markteconomie met zelfregulatie? Vraag&aanbod?