Liverpool en Napoli delen de punten, ondanks goal van Mertens

AFP
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
1
1
Napoli NAP
NAP
Napoli
Status quo bij de eerste twee in de groep van Genk. Liverpool en Napoli keken elkaar op Anfield in de ogen, maar winnen zat er voor geen van beide ploegen in. Lovren wiste een goal van Mertens uit: 1-1.

Het openingskwartier was langs beide kanten vrij slordig. Na 20 minuten was daar plots Mertens. Na een discutabele duw van de Belg op Van Dijk wordt Mertens gelanceerd. Vanuit een scherpe hoek trapte hij de bal prachtig overhoeks binnen. De VAR controleerde het doelpunt nog wel, maar na even wachten werd het toch goedgekeurd. 0-1, en Napoli virtueel op kop van de groep! Mertens komt daarmee weer een stapje dichter bij clublegende Marek Hamšík. De Belg scoorde al 117 doelpunten voor Napoli, Hamšík scoorde er vier meer. Liverpool kreeg nog enkele kansjes, maar een goeie Meret en Koulibaly voorkwamen de gelijkmaker. 0-1 was dan ook de ruststand. Na de rust kwam Liverpool opzetten, wat leidde tot meer kansen voor de Reds. Op de zoveelste hoekschop was het prijs: Lovren torende boven alles en iedereen uit en knikte de gelijkmaker tegen de touwen. 

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Livepool blijft leider met 10 punten. Napoli heeft er 9, maar ziet Salzburg wel dichter sluipen. In een onderling duel maken de Oostenrijkers en Italianen onder elkaar uit wie zich plaatst voor de volgende ronde. Afspraak over twee weken.

EPA
REUTERS4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vince Quantum

  "In een onderling duel maken de Oostenrijkers en Italianen onder elkaar uit wie zich plaatst voor de volgende ronde" laatste wedstrijd is toch echt Salzburg - Liverpool

 • Sander Thijs

  Laatste speeldag is Salzburg-Liverpool. Het kan nog wel eens spanend worden voor de titelverdediger..

 • Jos Vannuffelen

  Het onderling duel is er wel één tussen Salzburg en Liverpool niet tussen Salzburg en Napels.

 • Collewaert Theo

  Controversieel ? Niets aan de hand, geen fout op Vandijck en p prachtig doelpunt van Dries