Lewandowski in select clubje van 50 Champions League-goals en de Pool doet dat zelfs sneller dan Ronaldo

EPA
Hoogdag gisteren voor zowel Arjen Robben (34) als Robert Lewandowski (30). De Bayern-aanvallers maalden met elk twee goals Benfica door de gehaktmolen (5-1) en voor de Pool stond dat synoniem met een mooie mijlpaal. Lewandowski rondt de kaap van de vijftig goals in de Champions League en dat doet hij zelfs sneller dan Cristiano Ronaldo. 

36ste minuut in de Allianz Arena dinsdagavond: Lewandowski veert bij een voorzet van Kimmich het hoogst op en kopt zijn 50ste Champions League-goal binnen. Snel na de pauze zou al nummer 51 volgen. Opnieuw met het hoofd, opnieuw op assist van Kimmich. De kers op de taart van een geweldige Beierse avond, waarin ook Arjen Robben met twee héérlijke goals liet zien dat hij ook in de nadagen van zijn carrière nog niets van zijn torinstinct heeft verloren.

Met die vijftigste goal klom ‘Lewa’ op gelijke hoogte van Thierry Henry, net het grote voorbeeld van de ex-spits van Lech Poznan en Borussia Dortmund. Wat het nog straffer maakt, is dat hij daar slechts 77 wedstrijden voor nodig had. Henry zat ‘pas’ aan 50 goals na 112 matchen op het kampioenenbal voor Monaco, Arsenal en FC Barcelona. Slechts twee spelers hadden minder duels nodig om de kaap van de 50 te ronden: Lionel Messi (66) en Ruud van Nistelrooy (62). 

In oktober 2011 begon Lewandowski eraan, als spits van Borussia tegen Olympiakos. 17 CL-goals zou hij in totaal voor Dortmund maken, waarna hij in 2014 naar de vijand uit Beieren verhuisde. 

Lewandowski kopt nummer 50 binnen in de Champions League.
AP Lewandowski kopt nummer 50 binnen in de Champions League.

Het clubje van de 50 CL-goals:

121: Cristiano Ronaldo (Manchester United, Real Madrid, Juventus)

105: Lionel Messi (Barcelona)

71: Raúl González (Real Madrid, Schalke)

59: Karim Benzema (Lyon, Real Madrid)

56: Ruud van Nistelrooy (PSV Eindhoven, Manchester United, Real Madrid)

51: Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, Bayern München)

50: Thierry Henry (Monaco, Arsenal, Barcelona)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.