Leverkusen klopt Atlético met kleinste verschil: 1-0

AP
In de 1/8e finales van de Champions League heeft Bayern Leverkusen vanavond Atlético Madrid met het kleinste verschil geklopt: 1-0. Hakan Calhanoglu tekende in de tweede helft voor de enige treffer van de partij en smeerde de verliezend finalist van vorig jaar zo een nederlaag aan. Leverkusen zakt zo met een kleine bonus af naar Madrid.

Bayer Leverkusen was in de eerste helft de ploeg die het meeste aanspraak kon maken op een treffer. Wendell kraakte zijn schot, maar Spahic kon het leer nog richting de goal deviëren. Mandzukic stond op de juiste plaats om de bal van de lijn te halen. Even later probeerde Spahic het opnieuw, deze keer met een schot vanop zo'n 25 meter afstand. De kanonskogel van de Bosniër spatte uiteen op de dwarsligger. Aan de overkant kon Leverkusen twee keer rekenen op een uitstekende Leno. Eerst bokste de doelman de bal weg voor de neus van Griezmann en op slag van rust hield hij Tiago met een geweldige zweefsprong van de openingstreffer.

Na de rust was het elf minuten wachten voor er iets gebeurde, maar het was wel meteen raak. Bellarabi gaf de bal mee met Calhanoglu en die nam Moyà te grazen met een hard schot in het dak van het doel: 1-0. Voor Atlético het eerste tegendoelpunt in 524 minuten. De verliezende finalist van vorig jaar kon in de tweede helft niets klaarmaken tegen Leverkusen, al leek de ingevallen Torres de gelijkmaker te scoren. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd omdat de corner die eraan voorafging al over de doellijn was geweest. Nadien moest scheidsrechter Královec nog een aantal brandjes blussen en aan voetballen werd niet meer gedacht. Zo sloot Leverkusen de wedstrijd winnend af, maar of de 1-0 voorsprong genoeg is om ook in het Vicente Calderón stand te houden is nog maar de vraag.

AP
AP
GETTY
AP

Hakan Calhanoglu Goal Bayer Leverkusen 1-0... par EarthSavi
AP
REUTERS
REUTERS
REUTERS
GETTY

Technische fiche

In Leverkusen (BayArena):

Bayer Leverkusen (Dui) - Atlético Madrid (Spa) 1-0 (rust: 0-0)

Toeschouwers: 30.210

Scheidsrechter: Pavel Královec (Tsj)

Doelpunt:

Bayer Leverkusen: Calhanoglu (57.)

Gele kaarten:

Bayer Leverkusen: Papadopoulos (36.), Wendell (58.), Bender (62.), Castro (88.), Kiessling (89.)

Atlético Madrid: Tiago (22.), Godin (60.), Torres (89.), Gamez (90.+2)

Rode kaart:

Atlético Madrid: Tiago (76., tweede geel)

Opstellingen:

Bayer Leverkusen: Leno, Hilbert, Spahic, Papadopoulos, Wendell, Castro, Bender (cap) (68. Rolfes), Bellarabi, Çalhanoglu (87. Brandt), Son, Drmic (80. Kiessling)

Coach: Roger Schmidt (Dui)

Atlético Madrid: Moyà, Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira (38. Gamez), Gabi (cap), Tiago, Saúl (42. Raúl García), Turan (64. Torres), Griezmann, Mandzukic

Coach: Diego Simeone (Arg)